Un lider politic il PLANGE pe Dan Diaconescu: „Am ramas prieteni, este un oltean cu mintea sclipitoare”

politica

Dan Diaconescu nu a ramas singur dupa condamnarea la cinci ani si jumatate de inchisoare. Un lider de partid afirma ca ramane in continuare prieten cu fostul patron al OTV, condamnat pentru santaj.

Singurul politician care isi manifesta regretul fata de condamnarea lui Dan Diaconescu este presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu.

„Dan Diaconescu condamnat si inchis. Am fost si am ramas prieteni, indiferent de drumul politic pe care l-am ales fiecare din noi. Il cunosc suficient de bine sa vorbesc acum, intr-un moment de cumpana a vietii lui. Cred ca ramane unul dintre cei mai talentati jurnalisti de dupa 1990, daca nu cel mai talentat dintre toti. Un oltean cu mintea sclipitoare, care si-a facut loc de unul singur in jungla bucuresteana.

Am lansat, la emisiunile lui, unele memorabile, de cate sase ore de dezbatere neintrerupta, mari teme: privatizarea Petrom, Statusul romano-catolic, Fundatia Emanoil Gojdu, anti-coruptia impotriva guvernarii Iliescu – Nastase 2000 – 2004, extremismul maghiar din Ardeal, cazul Lele -Panait etc. Putina lume isi mai aduce aminte ca aceste teme au fost lansate la Dan Diaconescu, in dezbaterile documentate de mine, la inceputul anilor 2000.

(…) Ani de zile emisiunile lui au fost singurele la care se putea vorbi liber. Mai tarziu, din cauza constrangerilor financiare ale postului, a inceput sa schimbe profilul si a inventat-o pe ‘Elodia’, lovitura de magician, unica in istorie: nu mi-a placut, ca multora, de altfel, dar a reusit sa creeze un fenomen incredibil, unic in istoria jurnalismului, pe masura unui mental colectiv greu de inteles, definit, plin de umor, curiozitate, ironie si auto-ironie. Daca a gresit, plateste. Dar, neindoielnic, el nu a facut parte din marile familii de mafioti care au distrus Romania.

Solitar, cu o inteligenta si un spirit critic si speculativ iesite din comun, Dan Diaconescu a fost si ramane o oglinda fidela a societatii intregi. A fost mereu constient ca manipuleaza, se joaca cu mintea oamenilor, fascineaza: intr-o anumita cheie e un personaj din Nenea Iancu sau, daca nu cumva, o replica a lui, intr-o lume mult mai violenta, corupta si vinovata”, a scris Aurelian Pavelescu.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti, la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru santajarea lui Ion Mot, fost primar al comunei aradene Zarand, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: