Un lider PSD dezvaluie ca Dragnea nu este de fapt in concediu, ci pregateste atacul asupra DNA: „O sa vedeti luna aceasta ce se intampla”

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a anuntat, joi, la Antena 3, ca „o sa vedeti luna aceasta ce se intampla”, facand referire la reactia PSD fata de „abuzurile” DNA. Mai mult, el a sustinut ca Dragnea nu se afla in concediu, asa cum a anuntat Florin Iordache.

„PSD-ul este un partid de samurai”, a declarat Stefanescu, cand i s-a reprosat de Dana Grecu ca PSD nu face nimic impotriva „abuzurilor” DNA.

„Unde este sabia lui Dragnea? La Salcia?”, a intrebat ironic Dana Grecu.

„Dragnea are sabie laser. O sa vedeti luna aceasta ce se intampla. Lumea crede ca este in concediu, dar nu este in concediu”, a raspuns Codrin Stefanescu.

Liderul PSD a refuzat sa ofere si alte detalii.

Deputatul PSD Florin Iordache a anuntat, joi, ca Liviu Dragnea se afla in concediu, de aceea nu a prezidat sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor”.

„Este presedintele Camerei, dar, in acelasi timp, constitutional, legal, normal, cum vreti sa-i spunem, are dreptul la concediu. Daca avea rezervare si trebuia sa plece in concediu, putea sa gandeasca atunci cand si-a facut rezervarea ca va veni Guvernul cu ordonante simultan cu rezervarile respective? Deci nu e nimic neobisnuit faptul ca un om pleaca in concediu in momentul in care Guvernul da o ordonanta (…). Incepand cu marti, avea bilete de odihna”, a spus, la RFI, Iordache, vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, detinuta de fiul liderului PSD, a fost retinut joi pentru 24 de ore de procurori. Ferma a fost perchezitionata joi dimineata intr-o cauza de evaziune fiscala, prejudiciul fiind de noua milioane de euro.

„S-a luat masura retinerii pe care noi o intelegem ca o masura de prudenta a procurorului, avand in vedere ca pana maine mai sunt multe persoane de audiat si exista aceasta necesitate de a nu se influenta declaratiile. (..)Nu s-a luat nicio masura asiguratorie impotriva lui. Domnul Dragne nu a fost supus perchezitiei pentru ca nu exista suspiciunea ca ar detine anumite lucruri care vizeaza ancheta. Domnul Dragne a dat declaratie in detaliu. Dumnealui nu a fost in societate cand s-a facut aceasta pretinsa tranzactie pentru ca discutam de o singura tranzactie, de o singura plata. Pentru un agent economic, din 2013 pana in prezent, inseamna ca a semnat poate mii de acte fiscale, din moment ce numai in anumite acte examinate s-a gasit aceasta factura de 200.000 de lei cred ca este de invidiat”, a declarat avocatul lui Ilie Dragne, Maria Vasii, care il reprezinta si pe Liviu Dragnea.

In urma perchezitiilor, directorului general al fermei, Ilie Liviu Dragne, a fost ridicat de oamenii legii si dus la audieri, la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Sector 1.

Potrivit datelor Registrului Comertului, ferma Salcia este detinuta, in proportie de 90%, de Stefan Valentin Dragnea, iar 10% ii apartin administratorului si directorului general, Ilie Dragne.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: