Un lunetist de elita imprastie GROAZA printre comandantii ISIS. Ii elimina unul cate unul

externe

Un asasin feroce a bagat frica-n teroristii islamisti din ISIS, dupa ce acesta a ucis trei dintre comandantii grupari jihadiste in ultimele saptamani.

Militantii ISIS se tem de un lunetist care face partea din gruparea „Sirte, capitala nord-africana”. Se spune ca lunestitul si-a dezvoltat abilitatile militare exceptionale in 2011, in timpul revoltei impotriva dictatatorului Gaddafi.

Un cunoscut comandant ISIS, Abdullah Hamad Al-Ansari, este cel mai recent nume cazut in capcana lunetistului, el fiind impuscatĀ in 23 ianuarie dupa plecarea dintr-o moschee din centrul orasului Sirte, noteaza Express

Hamad Abdel Hady, un oficial al instantei Sharia din Statul Islamic local, a fost, de asemenea, rapus de glontul lunetistului la inceputul acestei luni.

„O adevarata teroare s-a imprastiat printre capii ISIS, dupa moartea lui”, a declarata un martor ocular pentru site-ul local de stiri, Al-Wasat.

„Trag la intamplare in aer pentru a-i speria pe locuitori, in timp ce il cauta pe lunetist”, a mai spus martorul. Comandantii ISIS sunt atat de ingroziti de aceste asasinate, incat au efectuat o serie de arestari si executii pentru a-l gasi pe „inculpat”.

Speculatiile cu privire la identitatea tragatorului de elita spun ca acesta provine din orasul invecinat, Misrata, care a intrat sub controlul ISIS anul trecut. Alte zvonuri spun ca ar fi vorba de mana fortelor speciale aliate, care au inceput sa ia la tinta nume de prim rang ale ISIS din zona.

O echipa din fortele speciale britanice se afla in Libia pentru a pregati terenul pentru cei 1.000 de luptatori care vor fi instalati aici, in cadrul „vanatorii” ce va incepe contra ISIS. Acestia vor fi parte dintr-o armata de 6.000 de soldati de prima mana, europeni si americani, aflati sub comanda armatei italiene.

ISIS a cautat sa isi extinda influenta in statul nord-african pentru a prelua controlul campurilor petrolifere din zona. Orasul port mediteranean, Sirte, se afla la doar cateva sute de mile de coastele Europei, fiind acum, de facto, in mainile ISIS.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: