Un mare zacamant de petrol si gaze a fost descoperit in mod surprinzator in Coreea de Sud: „Rezervele ar putea ajunge la 14 miliarde de barili de petrol” – Bloomberg

externe

platforma marina, extractie de gaz

O structura geologica care ar putea contine rezerve mari de petrol si gaze a fost descoperita in largul coastelor Coreei de Sud. Tara este dependenta de importurile de energie, astfel ca vestea unui potential zacamant de mari dimensiuni a provocat agitatie in Coreea de Sud, relateaza Bloomberg.

„Vitor Abreu, un geolog care a zburat la Seul saptamana trecuta, a fost intampinat ca o vedeta la aeroport. Seful companiei de consultanta ACT-Geo, cu sediul in Houston, a descoperit unul dintre cele mai mari campuri de petrol si gaze din lume in largul coastelor Coreei de Sud, reaprinzand sperantele pentru profituri energetice neasteptate”, scrie Bloomberg.

Agitatia a inceput dupa ce presedintele Yoon Seok-yeol a anuntat descoperirea intr-un discurs televizat, mentionand ca rezervele ar putea ajunge la 14 miliarde de barili de petrol. Acest lucru este suficient pentru ca tara sa fie complet aprovizionata cu petrol timp de patru ani si cu gaze timp de 29 de ani.

„Declaratia presedintelui a dus la o crestere puternica a actiunilor companiilor locale de petrol si gaze si s-a viralizat pe retelele de socializare timp de cateva zile”, potrivit Bloomberg. Agentia noteaza: nimeni nu a fost derutat de faptul ca va fi nevoie de 7-10 ani pentru a pune in functiune exploatarea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: