Un medic american a fost lovit de o racheta a Rusiei in Bahmut. El avea doar 34 de ani, a salvat sute de vieti in Irak

externe

Un medic american a fost ucis in timp ce lucra pe frontul din Ucraina, la doar cateva saptamani de la sosirea in aceasta tara, anunta presa internationala. El a mai fost si pe fronturile din Irak si Afganistan.

Pete Reed, in varsta de 34 de ani, a fost ucis joi, in timp ce ajuta la evacuarea civililor, cand vehiculul sau ar fi fost lovit de o racheta in Bahmut, oras din estul tarii care a devenit un focar de lupte violente.

Potrivit cotidianului Kyiv Independent, bombardamentul a ranit aproximativ cinci persoane. In ultimele saptamani, Bahmut si orasul vecin Soledar au fost in centrul unor bombardamente intense si al unor atacuri terestre din partea trupelor rusesti si a mercenarilor Wagner.

Reed se alaturase Global Outreach Doctors in ianuarie in calitate de director pentru Ucraina al organizatiei umanitare non-profit de voluntariat, informeaza The Guardian. Reed a sosit in Ucraina in a doua saptamana din ianuarie.

Reed, din Bordentown, New Jersey, a fost soldat in cadrul Corpului de puscasi marini al SUA si a efectuat doua misiuni in Helmand, Afganistan. Dupa ce a parasit serviciul militar, Reed a lucrat ca instructor de schi in Wyoming.

Apoi a lucrat cu organizatia de interventie in caz de dezastre Team Rubicon dupa ce uraganul Sandy a lovit statul sau natal in 2012.

La sfarsitul anului 2015, in timpul „razboiului global impotriva terorii” impotriva Statului Islamic (SI), Reed efectuat operatiuni de pregatire medicala in nordul Irakului.

In perioada in care a fost medic in Irak, Reed a tratat peste 10.000 de pacienti. Pacientii lui Reed au fost de la persoane in varsta la copii de doar cinci ani.

In cele din urma, Reed a co-fondat si a fost presedintele Global Response Management (GRM), un ONG medical international condus de veterani care ofera asistenta medicala de urgenta in diverse linii de front. Cu GRM, Reed a participat la operatiuni de urgenta in Irak, Yemen, Siria si Polonia.

Potrivit lui Lustig, Reed a considerat fondarea GRM drept „cea mai mandra realizare a vietii sale”.

Cel putin sapte americani – inclusiv luptatori voluntari – au murit in Ucraina de cand Rusia si-a lansat invazia la 24 februarie anul trecut.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: