Un medic de la Spitalul Gherla a trimis acasa un baietel de 3 ani, desi acesta avea piciorul rupt. Medicul i-a spus mamei ca micutul „tine piciorul incordat”

news

spital, Turda, copil, picior rupt, incordat, incompetenta, medic

O tanara mamica a relatat  experienta neplacuta avuta la Spitalul din Gherla, unde s-a prezentat la camera de garda pentru un consult cu baietelul ei, in varsta de 3 ani. Femeia spune ca micutul era suspect de fractura la picior, dar medicul de garda i-a zis ca acesta nu are nimic si poate sa plece acasa linistita.

”Incompetenta la spitalul Gherla. Am ajuns sambata seara cu baietelul de 3 ani suspect ca ar avea piciorul rupt. Vizibil fiind ca era stramb piciorusul si pe copil il durea. Doctorul chirurg, care este de garda, l-a consulta si ne-a asigurat ca din punctul lui de vedere copilul nu are nimic si pot merge cu el acasa, ca nu are rost sa venim la Cluj ca sa i se faca radiografie, ca poate nici nu o sa ii faca radiografie. Noi am venit totusi la Cluj ca se vedea ca nu-i ok piciorul. Ce sa vezi…copilul are piciorul rupt, plus osul era deplasat. Numai la astia sa nu ajungi sa te consulte”, a relatat Elena Oros, mama baiatului.

Spitalul din Gherla nu are aparatura pentru efectuarea unei radiografii, dar mama spune ca problema de la picior era vizibila. ”Inteleg ca nu este aparatura necesara. Dar chestia asta era vizibila. Cand a consultat copilul nu a putut sa isi dea seama ca nu-i in regula? Eu nu am la ce sa denigrez spitalul, daca nu se intampla asa ceva. Erau 3 asistente in cabinet, doctorul si sotul meu cand a consultat copilul si ne-a asigurat ca e bine. Ca piciorusul il tine stramb ca e incordat doar. Din pacate, nu stiu numele doctorului. Eram stresata, el nu mai stiu exact daca s-a prezentat, ca era tare plictisit. Nu i-am retinut numele. Era inalt si avea alt accent”, a mai spus femeia, citata de cotidianul local Stiri de Cluj.

O alta mamica a relatat un acaz similar: ”Spitalul din Gherla e un spital dezastru. In data de 1 septembrie am fost cu fiica mea la garda, seara pe la 19.30 ca se simtea rau. Era de garda d-na Albastroiu, managerul spitalului. D-na asistenta ne-a spus stiati ca facem schimbul de tura. Am stat pana aproape la 8 si nu ne-a intrebat nimeni de ce suntem acolo. Am iesit si am mers dincolo la ginecologie unde era d-nul Dusceag, care imediat i-a pus o perfuzie. Deci poti sa mori linistit cu doamna manager de garda”, a relatat femeia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: