Un membru al Dumei de Stat din Rusia solicita ca Statuia Libertatii sa fie luata din America si instalata in Rusia

externe

Mihail Seremet, propunere, Statuia Libertatii, Rusia, America, mutata

Mihail Seremet, un membru al Dumei de Stat din Rusia si fost comandanant al militiilor pro-ruse din Crimeea atunci cand Rusia a anexat peninsula in 2014, a afirmat ca faimoasa Statuie a Libertatii de la New York ar trebui adusa in Rusia, pe motiv ca Statele Unite „nu sunt o tara unde democratia si libertatea sunt pretuite”.

Comentariile lui Seremet au fost facute la postul de stat RIA Novosti la cateva zile dupa ce presedintele american Joe Biden a condamnat din nou razboiul lansat de presedintele rus Vladimir Putin in Ucraina, in februarie 2022.

Statuia Libertatii, care se afla pe Insula Libertatii din New York, a fost un cadou din partea statului francez, in onoarea aliantei dintre Statele Unite si Franta in timpul Revolutiei Americane.

Aceasta a devenit unul dintre cele mai usor de recunoscut simboluri ale libertatii din lume, insa Seremet a sustinut ca Statele Unite nu ar mai trebui sa fie vazute ca purtator de stindard al democratiei in lume. In schimb, el a spus ca monumentul ar trebui sa fie mutat in Rusia.

„Statele Unite paraziteaza efectiv economiile altor state de mult timp, transformandu-se dintr-o fortareata a democratiei intr-o fortareata a despotismului si a violentei, aducand razboi si distrugere in intreaga lume”, a declarat Seremet, citat de Newsweek.

El a adaugat: „Prin urmare, Statuia Libertatii ar trebui sa fie demontata si mutata in Rusia, care astazi protejeaza drepturile altor popoare si tari la libertatea de alegere si dezvoltare.”

Parlamentarul a adaugat ca SUA si-au pierdut o parte din pozitia in lume din cauza politicilor actualului sau presedinte.

„Sub Biden, Statele Unite si-au pierdut odata pentru totdeauna respectul de care s-au bucurat odinioara in lume”, a declarat Seremet.

Seremet este cunoscut pentru declaratiile controversate, inclusiv cea facuta anul trecut, cand a afirmat ca eliminarea ucrainenilor este „singura” cale de urmat pentru razboiul rusesc din Ucraina.

„Avand in vedere pagubele pe care le provoaca infrastructurii [noastre] si [raul] adus vietii si bunastarii cetatenilor nostri, trebuie doar sa fie eliminati”, a declarat Seremet in octombrie 2022, potrivit agentiei de stiri TASS, operata de Kremlin.

La inceputul acestui an, Sheremet a cerut, de asemenea, un atac cu rachete de represalii asupra resedintei presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski din Kiev, dupa ce Kremlinul a afirmat ca doua drone ucrainene s-ar fi prabusit pe resedinta lui Putin de la Kremlin.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: