Un membru PSD considera ca Tudose a umilit-o pe Carmen Dan:„ Are un comportament neadecvat in ceea ce priveste femeile”

politica

Liderul europarlamentarilor PSD, Viorica Dancila, considera ca premierul Tudose a actionat necorespunzator in cazul ministrului de Interne, dand dovada ca nu cunoaste ce este egalitate de sanse si umilind-o, prin actiunile sale, pe Carmen Dan, informeaza trimisul special Agerpres la Bruxelles.

Viorica Dancila a transmis, de la Bruxelles, un mesaj legat de modul in care a actionat premierul Mihai Tudose in disputa cu ministrului de Interne privind posibila demitere a sefului Politiei Romane, afirmand ca prim-ministrul a dat dovada de un comportament neadecvat fata de femeile din guvern.

„Referitor la ceea ce s-a intamplat astazi, la sedinta de guvern, respectiv la reactia premierului Mihai Tudose, perceptia mea este aceea ca domnul prim ministru are un comportament neadecvat in ceea ce priveste femeile – am vazut pana acum ca, din opt femei care au fost ministru, doua dintre ele au fost catalogate ca si penale de catre domnul prim ministru, cu toate ca este o directiva europeana care arata ca exista prezumtia de nevinovatie pana la condamnarea unei instante de judecata. Au fost excluse din guvern, ca sa spun asa, iar acum vedem un moment care mie mi-a displacut total, si anume ca premierul Mihai Tudose efectiv a cautat sa umileasca un ministrul de Interne – pe doamna Carmen Dan”, a afirmat Viorica Dancila.

Potrivit acesteia, premierul ar fi trebuit sa discute intreaga problema cu privire la demiterea sefului IGPR in interiorul partidului, iar daca erau nemultumiri legate de activitatea MAI, acest lucru ar fi trebuit discutat in sedintele Comitetului Executiv al PSD, nu in mod public.

„Mai mult, mi se pare ca doamna ministru Carmen Dan a actionat perfect corect – a cerut o ancheta, in urma celor intamplate cu pedofilul, care a agresat cei doi copii, si a cerut demisia sefului Politiei Romane. Eu nu cred ca ar trebui sa privim Politia Romana ca si cum toata politia ar fi gresit, Politia Romana trebuie respectata. Dar daca ministrul de resort a cerut aceasta masura si a avut argumente pentru a cere acest lucru, cred ca era dreptul domniei sale sa o faca. Faptul ca premierul Romaniei, domnul Mihai Tudose, a avut aceasta atitudine publica, imi da senzatia si convingerea ca domnul prim ministru a cerut sa umileasca un ministru de Interne, pe doamna Carmen Dan. Ii reamintesc domnului prim ministru ca un guvern este sustinut politic si, asa cum l-am votat pe dumnealui sa fie prim ministrul Romaniei, asa a fost votat fiecare ministru din guvernul PSD-ALDE, de catre membrii Comitetului executiv si de coalitia PSD – ALDE. Si nu cred ca un asemenea comportament care sa arate o lipsa de respect pentru o femeie ministru este un comportament pe care ar trebui sa-l aiba prim ministrul Romaniei”, a declarat liderul europarlamentarilor PSD, potrivit Agerpres.

Nu in ultimul rand, Viorica Dancila a declarat ca este dezamagita de modul in care premierul a ales sa actioneze in acest caz, acesta dand dovada ca nu cunoaste „ce este egalitatea de sanse” si „dezavueaza faptul ca trebuie sa existe si femei in Guvernul Romaniei”.

„Cred ca domnul prim ministru, din toate cele ce a demonstrat pana acum privitor la cele doua colege care au plecat din Guvern – si ma refer la Rovana Plumb si Sevil Shhaideh – dar si modul in care s-a comportat cu doamna ministru de Interne, imi da senzatia ca domnul prim ministru nu cunoaste ce este egalitatea de sanse si dezavueaza faptul ca trebuie sa existe si femei in Guvernul Romaniei, femei ministru pe care trebuie sa le respecte si sa le aprecieze, pentru ca, in fond, Guvernul Romaniei este compus nu doar din prim-ministru, ci si din ministrii de resort”, a conchis Viorica Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

 

 

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: