Un milion de britanici cer ca Tony Blair sa ramana fara titlul de „Sir”: „A pacalit o multime de oameni sa voteze pentru el”

externe

O petitie prin care se cere ca Tony Blair sa fie lipsit de o distinctie prin care a fost innobilat a ajuns la un milion de semnaturi.

Fostul prim-ministru a fost numit saptamana trecuta de catre regina Cavaler Companion al celui mai nobil Ordin al Jartierei, cel mai inalt titlu de cavaler din sistemul britanic.

Sir Tony a descris vestea ca fiind o „imensa onoare”, dar raspunsul publicului nu a fost cel asteptat, scrie Metro.

Fostul lider al Partidului Laburist ramane o figura care divizeaza, in primul rand pentru decizia sa de a se alatura invaziei Irakului condusa de SUA.

O ancheta care a durat ani de zile privind circumstantele razboiului a constatat ca informatii cruciale privind armele de distrugere in masa au fost „prezentate cu o certitudine care nu era justificata”.

Ancheta Chilcot din 2016 a mai spus ca forta militara a fost folosita inainte de a fi epuizate optiunile diplomatice, o constatare condamnabila pe care Sir Tony o contesta.

O petitie pe Change.org a fost infiintata de Angus Scott, un artist de voice over din Norfolk, si a avut un mare succes online.

„Desi stiam ca in adancul acestei tari exista un resentiment urias si clocotitor fata de Tony Blair, nu ma asteptam decat la cateva mii de semnaturi de la oameni care simteau la fel ca mine.

Cand a fost prim-ministru, a pacalit o multime de oameni sa voteze pentru el, dar acum putem analiza mostenirea sa cu 14 ani de retrospectiva si putem vedea ca tot ceea ce a facut, cu cateva exceptii, s-a dovedit a fi in mod fundamental gresit si dezastruos pentru aceasta tara.

Pe masura ce timpul a trecut, tot mai multi oameni si-au dat seama ca acest om si politicile sale sunt toxice si de aceea atat de multi au semnat petitia”, a declarat Scott pentru Metro.co.uk.

Sir Tony a castigat trei alegeri generale si a fost o forta politica puternica, bucurandu-se de o popularitate uriasa in primele etape ale mandatului sau.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: