Un milion de rusi au intrat in UE de cand Rusia a invadat Ucraina – date oficiale prezentate de Frontex

externe

Aproape un milion de cetateni rusi au intrat in Uniunea Europeana in cele sase luni de cand tara lor a invadat Ucraina, a anuntat joi agentia de frontiera a UE, Frontex, citata de The Moscow Times.

Un total de 998.085 de posesori de pasapoarte rusesti au intrat in UE din ziua invaziei, la 24 februarie, pana la 22 august, a declarat un purtator de cuvant al Frontex pentru agentia germana de presa DPA.

Intre timp, aproximativ 7,7 milioane de cetateni ucraineni au intrat in UE si 4,7 milioane s-au intors in tara lor natala de la invazia rusa, a anuntat Frontex la inceputul acestei luni.

Cifrele vin in contextul in care UE dezbate o interdictie de viza pentru turistii rusi, care a fost sustinuta public de Finlanda, Republica Ceha si Estonia.

Letonia, Lituania si Polonia au incetat sa mai elibereze noi vize turistice pentru rusi in urma invaziei din 24 februarie din Ucraina. In timp ce Estonia a interzis intrarea rusilor cu vize existente, iar Finlanda a promis ca va reduce cu 90% numarul de cereri de vize turistice rusesti procesate incepand cu 1 septembrie.

Se pare ca guvernul ceh ar urma sa propuna, in cadrul unei reuniuni a UE de saptamana viitoare, impunerea unor costuri si timpi de procesare mai mari pentru vizele de intrare pe termen scurt ale rusilor si bielorusilor.

Comisia Europeana a declarat ca cererile de viza rusesti ar trebui evaluate individual.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: