Un milion de semnaturi pentru „Fara penali in functii publice”. Anunt oficial al USR, cand va ajunge initiativa in Parlament

politica

Presedintele USR, Dan Barna a anuntat marti, pe Facebook, ca a strans un milion de semnaturi pentru initativa civica „Fara Penali in functii publice”. Deputatul USR, Ionut Mosteanu, a declarat pentru Mediafax ca initiativa ar trebui sa ajunga in Parlament pana pe 21 septembrie.

„Pasul cel mai important al initiativei cetatenesti pentru modificarea Constitutiei este strangerea de semnaturi. minim 500.000 in toata tara si minim 20.000 in jumatate din judete. Si pentru asta, legea da sase luni de la publicarea initiativei in monitorul oficial. Aceste sase luni se incheie pe 21 septembrie. Initiativa va ajunge pa masa Parlamentului pana atunci. Am depus semnaturile la primaria din judetul Brasov, urmeaza ca zilele acestea sa depunem in toate judete”, a declarat, marti, deputatul USR Ionut Mosteanu.

„Suntem un milion! Un milon de oameni cinstiti si muncitori ce spun, prin semnatura lor, ca nu mai vor sa fie condusi de hoti! O bucata mare de Romanie care s-a pus in miscare si nu mai poate fi oprita. Romania a fost unita de crezul #farapenali! Romani din toate coturile lumii si ale tarii, de toate varstele, din sate si orase, toate mediile sociale si profesionale, de toate etniile au semnat initiativa de modificare a Constitutiei. Mai mult, au devenit voluntari #farapenali petrecandu-si timpul liber in strada, la semnaturi sau mobilizandu-si comunitatile in care traiesc, aici sau in diaspora. Ne-au unit setea de dreptate, nevoia de cinste in viata publica, dragostea pentru tara. Stiu ca par vorbe mari, dar le-am auzit de la oameni care le-au rostit, ca pe cel mai natural lucru din lume. Vom lupta ca fiecare semnatura sa fie validata, de primarii si de CCR si ca #farapenali sa ajunga in Parlament si in Constitutie. Fiecare semnatura este un om care a ales sa nu stea deoparte. A ales sa spere si sa lupte. Schimbarea este posibila! Continuam pana la 1 septembrie!”, a scris presedintele USR, Dan Barna, marti, pe Facebook.

Dan Barna, anuntase miercuri ca au fost sranse cele 500.000 de semnaturi, din 21 de judete, pentru petitia „fara penali in functii publice”, dar nu va fi inca depusa in Parlament pentru ca partidul vrea sa ajunga la 1.000.000 de semnaturi.

„In momentul de fata (15 august-nr) sunt 21 de judete cu 20.000 de semnaturi, dar continuam strangera, pentru ca la Brasov au fost invalidate undeva la 15% dintre semnaturi. Trebuie sa avem o rezerva in fiecare judet, ca sa fim siguri ca nu o sa fie probleme cu unele primarii. Continuam strangerea peste tot, ca sa ajungem la 23.000-24.000. Noul obiectiv este sa atingem 1.000.000 de semnaturi, pentru ca avem deja aproape 800.000 de semnaturi”, a declarat lider Barna.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: