Un ministru a fost impuscat in propriul birou chiar de catre un apropiat. El era fiul fostul presedinte al Republicii Dominicane

externe

Ministrul Mediului din Republica Dominicana, Orlando Jorge Mera, a fost impuscat mortal luni de un apropiat in biroul sau din interiorul ministerului, a anuntat purtatorul de cuvant al presedintiei, noteaza AFP.

„Informatiile pe care le detinem in acest moment indica faptul ca, la primele ore ale zilei de astazi (luni), ministrul mediului si-a pierdut viata intr-un atac armat in biroul sau”, a declarat Homero Figueroa.

„Miguel Cruz, persoana identificata ca tragator, era un prieten personal al ministrului”, a adaugat el, precizand ca acesta a fost „arestat” si ca o ancheta este in curs pentru a afla motivul crimei.

Potrivit mai multor surse din cadrul ministerului, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, un barbat inarmat a intrat in forta in cursul reuniunii saptamanale a ministrului cu adjunctii sai si a deschis focul.

Acest apropiat al victimei a putut avea acces mai usor in zonele de securitate din cadrul ministerului.

Politia a refuzat deocamdata orice comentariu. Echipele AFP aflate la fata locului au vazut intrand in cladire unitati ale politiei de elita.

„Suntem consternati de ceea ce s-a intamplat”, a scris pe Twitter Ministerul Mediului al carui sediu din Santo Domingo a fost evacuat.

Ministrul mediului era fiul fostului presedinte dominican Salvador Jorge Blanco (1982-1986), mai scrie AFP.

Comentarii: