Un ministru PSD se lauda ca si el s-a intors din Diaspora: „Am trait peste noua ani in afara tarii”

politica

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, vineri, la Craiova ca romanii din afara tarii au oportunitati sa se intoarca acasa si foarte multi isi doresc acest lucru. El insusi spune ca s-a intors din Diaspora pentru a contribui la ceea ce isi doreste pentru Romania.

Victor Negrescu a declarat si el este unul dintre romanii care a stat multi ani in Diaspora, iar apoi a revenit in tara.

„Pentru ca, zilele acestea, observ ca se vorbeste destul de mult de romanii din afara tarii si ce oportunitati am oferit romanilor din afara tarii. Sunt unul dintre reprezentantii Guvernului Romaniei care a trait foarte multi ani, in afara tarii. Am trait peste noua ani in afara tarii si am decis sa ma intorc tocmai pentru a contribui atat cat pot la ceea ce ne dorim sa facem pentru Romania pe mai departe. Sunt bucuros astazi sa pot face acest lucru ca ministru delegat. As putea spune ca m-am format in strainatate si am decis sa ma intorc pentru ca exista multe oportunitati pentru romanii din afara tarii de a contribui activ, constructiv si eficient la stabilirea viitorului acestei tari”, a declarat Negrescu, citat de Mediafax.

El a mai spus ca, in urma unor dezbateri organizate cu romani din mai multe capitale europene, a aflat ca acestia isi doresc sa se intoarca si sa contribuie „la ceea ce inseamna viitorul Romaniei”.

„In acest sens, am organizat foarte multe consultari cu romani din afara tarii. De fapt, de fiecare data cand am mers intr-o capitala europeana, am organizat o dezbatere, o discutie cu acestia, si am remarcat dorinta lor constructiva la ceea ce inseamna proiectul european al Romaniei. Discutiile au fost foarte constructive si am remarcat ca exista foarte multi romani care isi doresc sa se intoarca, isi doresc sa contribuie eficient la ceea ce inseamna viitorul Romaniei si mai ales ce inseamna aceasta presedintie la Consiliul Europei. Pentru ca am remarcat acest lucru, pe site-ul nostru, avem un spatiu dedicat romanilor din afara tarii. Ei pot si au putut veni cu ideile lor, cu propunerile lor, cu propunerile lor. Pentru noi, reprezentantii Guvernului Romaniei, a fost important sa-i ascultam pe romanii care traiesc acolo si sa venim cu actiuni concrete”, a mai spus Victor Negrescu.

Negrescu a participat, vineri, la Centrul Multifunctional Craiova, la o dezbatere cu tema „Europa Convergentei: Ocupare si Drepturi Sociale”. La eveniment au fost reprezentanti ai unor ONG-uri, organizatii sindicale, studentesti, dar si ai autoritatilor locale si judetene.

Mai mult despre: ,

Comentarii: