Un miting „pro pace” organizat la Budapesta, in spatele caruia s-ar afla serviciile secrete rusesti, a adunat cateva zeci de participanti

externe

Pe 6 februarie, la Budapesta, serviciile speciale rusesti, prin intermediul Cercului pro-rus al Pacii din Ungaria, au pus la cale un miting “pentru pace” la care au participat cateva zeci de persoane, dintre care unele aveau steaguri ale Federatiei Ruse, scrie publicatia slovaca InfoDnes, preluata de publicatia ucraineana Ukriform.

Chemarea la miting a fost facuta de organizatia pro-rusa maghiara “Cercul maghiar al pacii” din cadrul Miscarii Forumul Maghiar al Pacii pe 6 februarie, la ora 14:00, sub sloganul „Nu razboiului! Nu inflatiei! Pace cu Rusia! Opriti razboiul!”, rezulta din anuntul pe care organizatia l-a postat pe pagina sa de Facebook.

Protestul a avut drept scop scaderea presiunii sanctiunilor asupra Rusiei.

Se presupune ca, potrivit presei slovace, in spatele mitingului s-ar putea afla agenti ai serviciilor secrete rusesti care opereaza la ambasada Rusiei din Ungaria, asa cum s-a intamplat si in cazul unor evenimente similare organizate anterior.

Potrivit InfoDnes, principalul organizator al protestului este Partidul Muncitorilor Maghiari, condus de politicianul comunist maghiar Gyula Thurmer.

Seful organizatiei Cercului maghiar al pacii este Endre Simo, despre care se crede ca este afiliat serviciilor speciale rusesti.

„Simo a organizat deja, la 28 ianuarie anul acesta, un miting antiucrainean mai mic in fata ambasadei Ucrainei din Budapesta, care a fost supravegheat de agenti ai serviciilor speciale rusesti cu ambasada Rusiei in Ungaria, cu care Simo este in contact. Evenimentul, insa, a fost un esec, nefiind atins niciunul dintre obiectivele sale”, a relatat anterior InfoDnes.

Publicatia aminteste, de asemenea, ca dupa invazia totala a Rusiei in Ucraina, Cercul maghiar pentru pace a organizat un miting in fata ambasadei Poloniei in Ungaria, cerand ca Polonia si Ungaria sa se retraga din NATO.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: