externe

Un mort si zeci de raniti in urma atacului rusesc de amploare asupra orasului Harkiv – VIDEO

Ihor Terehov, primarul orasului Harkiv, a anuntat ca in oras au avut loc numeroase explozii, dupa ce un val de rachete rusesti s-a dezlantuit in aceasta dimineata. O cladire rezidentiala din oras a fost lovita in plin, o persoana fiind ucisa si alte 40 ranite.

„Exista mai multe lovituri in centrul orasului Harkiv, in zone rezidentiale. Acolo a izbucnit un incendiu, iar salvatorii au ajuns la fata locului. Informatiile despre victime sunt in curs de clarificare”, a precizat Terehov, citat de cotidianul Ukrainska Pravda.

De asemenea, Oleh Siniehubov, seful administratiei militare din regiunea Harkiv, a raportat la ora 08:43 ca o persoana a fost ucisa si alte peste 20 au fost ranite in atacurile rusesti: „In jurul orei 07:30, ocupantii au lovit partea centrala a orasului Harkiv, districtul Sevcenkivskii. Tipul de rachete este in curs de stabilire. In acest moment, exista peste 20 de victime. O persoana a fost ucisa”.

Siniehubov a declarat ca in oras au fost avariate cladiri de apartamente, anexe si alte facilitati de infrastructura civila, iar masinile au luat foc.  Ulterior, el a anuntat ca medicii acordau asistenta pentru 22 de raniti, iar 16 persoane au fost transportate la spitale.Cateva minute mai tarziu, numarul ranitilor crescuse la 41.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Romanii pot raporta deepfake-urile si manipularile online la Ministerul Digitalizarii. Ministrul le multumeste „partenerilor Google, Meta si TikTok”

Romanii pot reclama dezinformarile si deepfake-urile, realizate cu ajutorul Inteligentei Artificiale (IA) de pe platformele…

38 de secunde ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

14 minute ago

Regimul nord-coreean confirma ca a lansat o racheta balistica si promite sporirea fortei nucleare a tarii

Coreea de Nord a confirmat sambata ca a testat o racheta balistica tactica, a transmis…

29 de minute ago

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

51 de minute ago

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

14 ore ago