Un musulman spaniol care a LAUDAT pe Facebook teroristii de la Paris, trimis la INCHISOARE

externe

Un spaniol de 18 ani, care locuieste la Hendaye, oras frontalier francez, si care si-a exprimat aprobarea pe internet pentru atentatele de la Paris, a fost condamnat joi la o luna de inchisoare pentru apologia terorismului, a anuntat vineri Parchetul francez pentru AFP.

Judecatorii Tribunalului corectional din Bayonne au urmat cererile procurorului impotriva acestui tanar, cu cazier judiciar curat si care a fost judecat imediat ce a fost arestat.

Acest tanar musulman a notat la 17 noiembrie ca ‘asta merita Franta, sa moara!’, intr-un limbaj injurios, in spaniola si cu majuscule, la care a adaugat o insulta la adresa politistilor francezi, informeaza cotidianul Sud Ouest, citat de Agerpres.

O perchezitie administrativa la cel vizat, care locuia la parintii sai, a permis descoperirea comentariului sau pe Facebook, a mentionat Parchetul, fara a putea preciza ce a motivat aceasta prima perchezitie.

Starea de urgenta, instaurata dupa atentatele care au facut 130 de morti la 13 noiembrie, la Paris, autorizeaza perchezitiile administrative, precum si arestarea supravegheata la domiciliu a persoanelor al caror comportament ar putea constitui ‘o amenintare la adresa securitatii si a ordinii publice’.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: