Un nimeni de la PNTCD da lectii: „Tudor Chirila si Stefan Banica, cantareti de duzina, nu stiti meserie. Incetati cu impostura”

news

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, ii ataca violent pe Tudor Chirila si pe Stefan Baninca jr. dupa ce acestia s-au manifestat foarte critic fata de Regimul Dragnea. El sustine ca Banica si Chirila sunt actori ratati si muzicieni slabi: „Acum va ocupati de justitie si de procurori, va pricepeti si la legi si la Constitutie? Va folosesc altii, fara macar sa stiti, ca pe niste sclavi”.

„TUDOR CHIRILA, DRAGI ACTORI MAI MICI SAU MAI MARI, HAI SA VORBIM SI SERIOS! VEDETI-VA DE DEZASTRUL PROPRIEI VOASTRE CASTE!

Tudor Chirila si-a facut studentia la Academia de Teatru si Film, Sectia Actorie, pe vremea cand predam la Catedra de Regie Teatru. Cu foarte putini studenti din toate sectiile, ajunsesem sa-i stiu cat de cat si pe cei de la actorie. Domnul Chirila era unul dintre studentii preocupati de profesie, educat si politicos, dintr-o familie de oameni de teatru respectabili. Asa ca, mai mult decat altii, poate sa inteleaga sau, macar, sper.

Desi promitator, ca putini altii e adevarat, domnul Chirila nu a avut sansa de a-si profesa meseria in mod onorabil. Vina n-a fost numai a lui: lumea teatrului si filmului s-a degradat incetul cu incetul in general, esuand in divertisment ieftin si reclame publicitare, iar scoala teatrului, (nu mai vorbesc a filmului) din lipsa de bani si impostura destula, odata cu stingerea vechilor generatii a disparut pur si simplu.

S-a terminat cu marile spectacole din Shakespeare, Ibsen, Cehov, O`Neill, T. Williams, Brecht, Caragiale…! S-au dus uriasii regizori, Radu Penciulescu, David Esrig si, pentru mine cel mai mare, Liviu Ciulei, pe care l-am vazut personal lucrand cu actorii, mutand timpul si spatiul din locul lor, desfiintand gravitatia, Dumnezeul artei teatrului! S-au dus odata cu ei si marii actori, care invatasera teatru de la acesti uriasi.

De aceea vina domnului Tudor Chirila ca n-a reusit sa faca niciodata teatru adevarat sau film, este mai mica. De aceea nici macar nu-i reprosez ca s-a apucat de cantat la amatori, cu a sa Vama Veche, mare, soare, lalaiala standard si iubita incerta. A mai facut asta si Banica Junior. Nu i-am vazut, insa, la fel pe Mihai Constantin sau Piersic Junior – discreti, seriosi, mari actori, pentru care am o simpatie mai mare, s-au salvat altfel.

MORALA? Domnule Tudor Chirila, dragi actori mai mari si mai mici, mai intai deplangeti propria voastra profesie, dezastrul culturii de care si voi, ca ati vrut sau nu, sunteti responsabili! N-ati reusit sa fiti actori adevarati, v-ati vopsit in cantareti de duzina si civici tocmai pentru ca propria voastra meserie n-ati putut s-o faceti! Acum va ocupati de justitie si de procurori, va pricepeti si la legi si la Constitutie? Va folosesc altii, fara macar sa stiti, ca pe niste sclavi: daca nu v-as fi cunoscut lumea, n-as fi spus-o. Dar va stiu asa de bine, ce stiti si ce nu stiti! Nu va mai dezonorati propria meserie si casta, oricum ati facut-o mereu, tradand-o pentru industria divertismentului ieftin, vulgaritatea in care ati esuat teribil! Voi, din pacate, nu puteti garanta pentru propria voastra profesie, vreti sa ii garantati pe procurorii transformati in bestii? Incetati cu impostura, nu mai plangeti la morminte straine!”, a scris Pavelescu pe Facebook.

Tudor Chirila a participat la numeroase proteste din Piata Victoriei, fiind printre cele mai puternice voci care denunta abuzurile Regimului Dragnea.

Recent, si Stefan Banica jr. s-a alaturat fronutului anti-PSD. El a avut, in timpul spectacolului de 8 Martie din Bucuresti, un mesaj dur fata de actuala guvernare. Este neobisnuit pentru Banica sa aiba astfel de abordari.

”Multumim pentru cea mai proasta guvernare din ultimii 100 de ani”, a declarat Stefan Banica Jr., potrivit unui jurnalist realitatea.net, prezent la spectacol. Acest mesaj a fost transmis inainte de a canta melodia ”Vorbe in vant”.

Dupa ce a rostit aceste cuvinte, cei peste 2.000 de oameni aflati in sala s-au ridicat si l-au aplaudat indelung.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: