Un nou anunt al Parchetului General. Cate plangeri si cate dosare penale s-au inregistrat ca urmare a violentelor din Piata Victoriei

news

Procurorii militari au inregistrat, pana marti, 386 de plangeri din partea persoanelor care au avut de suferit in urma interventiei jandarmilor la protestul din 10 august.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis marti, in dosarul preluat de catre Sectia parchetelor militare, numarul plangerilor penale inregistrate a ajuns la 386, fiind efectuate in continuare activitati privind identificarea persoanelor care au fost implicate in comiterea violentelor.

In dosarul inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de trei inculpati pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice (pentru doi dintre acestia) si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in forma sustragerii unei arme (pentru cel de-al treilea). Cercetarile continua cu inculpatii aflati in stare de arest preventiv.

PG mai arata ca la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au fost inregistrate 22 de dosare penale, intr-unul dintre acestea fiind inceputa urmarirea penala si dispusa masura preventiva a controlului judiciar fata de un inculpat pentru savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente si ultraj.

In celelalte 21 de dosare, a fost inceputa urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii uneia sau unora dintre urmatoarele infractiuni: ultraj (17 cauze), lovire sau alte violente (o cauza), distrugere (o cauza), instigare publica (o cauza), incitare la ura sau discriminare (o cauza), tulburarea ordinii si linistii publice (o cauza), furt calificat (o cauza) si portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase (o cauza).

Mai mult despre: ,

Comentarii: