Un nou atac asupra abuzului in serviciu, sesizare de neconstitutionalitate la CCR. Dan Sova este in spatele miscarii

news

Avocatii lui Dan Sova au anunta, vineri, ca vor ridica o exceptie de neconstitutionalitate in legatura cu abuzul in serviciu. Ei au sesizat Curtea Constitutionala.

Dan Sova s-a prezentat vineri dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru un nou termen in procesul in care se judeca dosarul ‘Turceni-Rovinari’, inceput acum un an. Sova este acuzat in acest dosar de complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. Avocatii lui Sova au anuntat ca sesizeaza CCR pentru a fi „definit mai exact abuzul in serviciu”. Ei au adugat ca trebuie „definit si functionarul public, in sensul in care directorul Complexului Energetic Rvinari poate fi considerat functionar public”.

Avocatul Aurel Ciobanu a spus ca Dan Sova a fost trimis in judecata pentru o complicitate la abuz in serviciu, savarsit de Laurentiu Ciurel, fost director general al Complexului Energetic Rovinari.

In opinia avocatului, proprietatea privata a statului este protejata diferit fata de cea a individului, iar un functionar dintr-o companie cu capital majoritar de stat, care a savarsit infractiunea de abuz in serviciu, este sanctionat mai dur comparativ cu alti functionari.

De cealalta parte, procurorul de sedinta s-a opus sesizarii CCR, aratand ca aceasta cerere nu are legatura cu acest dosar.

Fostul premier Victor Ponta este judecat, in dosarul Turceni Rovinari, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat. Dan Sova este acuzat in acelasi dosar de complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat „Victor-Viorel Ponta” a obtinut de la SCA „Sova si Asociatii” suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care insa in realitate nu s-au efectuat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: