Un nou caz de plagiat facut public. Lucrarea de doctorat a fost coordonata de Tudorel Toader

news

Potrivit unei analize semnata Pressone, actualul vicepresedinte al CSM, Codrut Olaru, proaspat ales in aceasta functie la 5 ianuarie, si-ar fi plagiat intrega lucrare de doctorat, coordonata de Ministerul Justitiei, Tudorel Toader.

Teza de doctorat intitulata „Particularitatile criminalitatii organizate in Romania” a fost sustinuta in 2013 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Lucrarea are 250 de pagini si, potrivit celor de la Pressone, toate ar fi fost copiate din diversi autori romani, dar si din surse online.

Coordonatul lucrarii i-a fost ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care la momentul sustinerii tezei era decanul Facultatii de Drept de la Universitatea din Iasi si judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR).

Mai mult, teza de doctorat a lui Codrut Olaru nu are nicio valoare stiintifica, fiind doar o inventariere a unor tematici precum traficul de droguri sau de persoane, terorismul, criminalitatea informatica sau spalarea banilor, scrie Pressone.

Contactat de catre cei de la Pressone pentru a da lamuri cu privire la teza sa de doctorat, Codrut Olaru a declarat ca lucrarea ii apartine in intregime si nimeni altcineva nu a mai lucrat la ea.

„In conditiile in care parerea dumneavoastra este deja formata, orice discutie este inutila. Puteti sa confirmati ca m-ati sunat, dar nu fac niciun fel de comentariu. O sa vedem mai departe care e dezvoltarea subiectului. Categoric exclud o astfel de prezumtie pana una, alta. Indiscutabil nu a fost scrisa de altcineva. Eu am scris-o”, a declarat Codrut Olaru pentru Pressone.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: