Un nou confict in PSD. Garda veche nu il mai suporta pe Stefanescu. Baron PSD, in bataie de joc: „A devenit reformator al PSD”

politica

Intentiile secretarului general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, de a modifica statutul PSD astfel incat cei cercetati penal sa isi pastreze functiile politice se lovesc de rezistnta din partea unor membri mai vechi ai partidului.

Stefanescu si alti lideri ai PSD  vor sa modifice Statutul partidului pentru a le permite membrilor cu probleme penale sa ramana in functii politice.

„Schimbarea ar fi foarte simpla: pana nu esti condamnat definitiv nu iti pierzi calitatea nici de lider, functia pe care o detii sau membru de partid. Suntem foarte solidari cu colegii nostri care patesc astfel de lucruri. Au fost perioade cand am avut aproape 94% dintre primarii PSD intr-o forma de ancheta ANI, DNA samd. A fost pur si simplu urgie vizavi de colegii nostri”, a declarat pentru Digi24 Codrin Stefanescu.

O astfel de schimbare este sustinuta si de catre social-democratii din Parlamentul European.

„E o propunere care se incadreaza in Directiva europeana 334 din 2016 care spune ca fiecare persoana poate beneficia de prezumtia de nevinovatie pana la condamnarea de catre un judecator”, a explicat Viorica Dancila, europarlamentar PSD.

Actualmente, in „Statutul” postat pe site-ul PSD se prevede ca social-democratii ar trebui sa se suspende din partid sau din functia detinuta in cadrul acestuia ori din functiile politice sau administrative obtinute prin sustinere politica, daca sunt incompatibili sau daca sunt cercetati pentru comiterea unei infractiuni pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva lor.

Exista insa si social-democrati care spun ca nu inteleg urgenta unei astfel de modificari.

„Aceste lucruri despre care nu am auzit pana acum, nici despre intentia domnului Codrin Stefanescu de a deveni reformator al Partidului Social Democrat. Nu cred ca putem vorbi aici de modificari ale Statutului care trebuiesc facute de urgenta”, spune Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui.

„Fiecare poate sa puna pe masa ce idee crede ca este buna si dupa dezbatere sa vedem cine isi asuma aceste idei”, este de parere Robert Cazanciuc, fost ministru al justitiei.

Tema modificarii Statutului PSD va fi discutata pentru prima data in cadrul Comitetului Executiv de luni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: