Un nou conflict in USR. Deputatul Politeanu acuza conducerea partidului ca face jocurile baronului PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu

politica

Deputatul USR Mihai Politeanu anunta ca decizia conducerii USR de a invalida alegerile interne din USR Prahova a fost luata in urma unei contestatii „inadmisibile”. El sustine ca filiala USR este acum in pericol de a fi „distrusa” de baronul PNL Iulian Dumitrescu, presedintele PNL Prahova. 

„Dupa cum probabil ati aflat alegerile interne de la USR Prahova au fost anulate de Biroul National al USR in urma unei contestatii. In contestatie se afirma ca alegerile au fost nestatutare si ca Biroul Judetean care a convocat Conferinta Judeteana nu ar fi avut cvorum. Afirmatia este falsa.

Iata care este adevarul:

Alegerile au fost organizate respectand toate normele Statutului USR PLUS. Alegerile au fost convocate in baza art. 21, alin c) care priveste vacantarea functiilor fara a mai exista supleanti: filiala USR Prahova nu mai avea presedinte, Biroul Judetean mai avea doar 15 membri din 21 de locuri disponibile, iar Comisia de arbitraj era de iure si de facto desfiintata cu doar 2 membri din 5. Dealtfel, nu este prima data cand in filiala Prahova au loc alegeri inainte de termen pentru noi structuri de conducere si arbitraj fara a fi fost revocate cele anterioare. Astfel, Biroul Judetean a decis pe 5 septembrie 2019 in baza faptului ca exista o singura pozitie de membru BJ vacanta fara a mai exista supleanti, sa fie convocate noi alegeri pentru toate structurile de conducere si arbitraj. La acel moment din Biroul Judetean faceau parte actualul Secretar general al partidului, dar si semnatari ai contestatiei actuale.

Biroul Judetean care a convocat Conferinta Judeteana a avut cvorum. La momentul respectiv mai erau doar 15 membri in Biroul Judetean, fara a mai exista supleanti, din totalul de 21 de locuri teoretic disponibile. Conform statutului, cvorumul se calculeaza raportat la numarul de membri, nu la locurile teoretic disponibile. Sedinta BJ de convocare a Conferintei Judetene a fost facuta in prezenta a 10 membri BJ din totalul de 15 (cu un vot de 9 la 1 pentru convocare).

Astfel:

Contestatia era procedural inadmisibila.

Conform Statutului si regulamentelor, contestarea alegerilor se face la Biroul National in termen de 15 zile de la desfasurarea alegerilor. Acest lucru nu s-a intamplat, contestatia fiind trimisa, probabil, la Secretariatul General, insa niciodata la BN.

Nu ni s-a respectat dreptul de aparare.

Contestatia nu a fost trimisa la filiala Prahova pentru a avea posibilitatea de a raspunde in perfecta cunostinta de cauza.

Nu in ultimul rand:

Cristian Apostol, unul dintre semnatarii contestatiei, e in USR PLUS omul de baza al baronului PNL Iulian Dumitrescu si un obisnuit al parangheliilor nationaliste la care participa tot felul de lideri ai PSD si PNL, inclusiv binecunoscutul Adrian Nastase.

Apostol e cainele de paza al baronului liberal, pe care il sustine si apara in toate iesirile publice, inclusiv impotriva propriilor colegi din USR PLUS.

In aceste conditii, mi se pare intemeiata suspiciunea ca Iulian Dumitrescu incearca sa distruga filiala USR PLUS folosindu-se de personaje ca Apostol. Iar faptul ca 3 consilieri locali USR din Ploiesti au semnat pentru revocarea din functie a viceprimarului USR al Ploiestiului are legatura cu toata aceasta poveste”, a anuntat Politeanu.

Biroul National al Uniunii Salvati Romania a anuntat marti ca anuleaza alegerile interne desfasurate in perioada 22-24 iulie, pe motiv ca acestea au incalcat statutul partidului. Astfel, conducerea USR Prahova aleasa in urma cu aproximativ o luna, avandu-l presedinte pe deputatul Mihai Politeanu, a fost invalidata si, odata cu aceasta decizie, toate hotararile din aceasta perioada devin nule.

Printre acestea se numara si excluderea a trei consilieri locali din Ploiesti, cei care initiasera, alaturi de liberali, un proiect de hotarare pentru schimbarea colegei lor de partid Magdalena Trofin din functia de viceprimar.

Imediat dupa alegerile interne, vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Cristian Apostol, a anuntat depunerea unei contestatii, alaturi de mai multi colegi, invocand ca alegerile fusesera viciate si ca doar un numar restrans de membri, din cateva filiale locale, apucasera sa voteze.

Pana la o analiza mai ampla si o noua decizie oficiala, activitatea USR Prahova urmeaza sa fie coordonata direct de Biroul National, se mai arata in decizia din 30 august, semnata de presedintele USR, Catalin Drula.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: