politica

Un nou conflict PNL-USR la Timisoara avand in centru catedrala. Ben Oni Ardelean: „Terminati cu orice fel de incercare disperata de eliminare a insemnelor, obiceiurilor sau a cuvintelor crestine”

Arhiepiscopia Timisoarei si parlamentari liberali de Timis au luat pozitie, joi, vizavi de o postare promovata de Ministerul Sanatatii pe pagina sa oficiala de Facebook, pentru vaccinarea impotriva virusului SARS-CoV-2, in care apare Catedrala Mitropolitana din Timisoara fara cruci.

Arhiepiscopia Timisoarei cere Ministerului Sanatatii refacerea imaginii postate, cu prezentarea completa si corecta a Catedralei Mitropolitane din Timisoara, tinand cont si de faptul ca lacasul de cult timisorean apare in postarea ministerului si fara acordul Centrului eparhial.

„Arhiepiscopia Timisoarei isi exprima surprinderea si regretul fata de postarea pro-vaccinare promovata de Ministerul Sanatatii pe pagina sa oficiala de facebook, in care este reprezentata Catedrala Mitropolitana din Timisoara fara crucile de pe turle.

De altfel, nu este prima data cand catedrala noastra, emblema a Timisoarei si a Banatului, este reprezentata fara crucile asezate pe turle, ca simbol al biruintei asupra raului si nu este prima data cand Centrul eparhial ia atitudine impotriva unor astfel de reprezentari grafice trunchiate.

Pentru buna informare a opiniei publice precizam, totodata, ca lacasul mitropolitan al Timisoarei apare in postarea Ministerului Sanatatii fara acordul nostru, fapt pentru care adresam factorilor responsabili din aceasta inalta institutie a statului solicitarea de a reface imaginea postata cu prezentarea completa si corecta a Catedralei Mitropolitane din Timisoara, monument istoric si de arhitectura bisericeasca, apreciat la nivel national si international”, se afirma intr-un comunicat transmis de Biroul de presa al Arhiepiscopiei Timisoarei.

De asemenea, si deputatul liberal de Timis Marilen Pirtea afirma, intr-o postare pe Facebook, ca este regretabil ca imaginea Catedralei Timisoarei apare din nou stilizata grafic, reprezentata ca „arta moderna”, fara cruci.

„Catedrala din Timisoara nu este doar un edificiu religios, simbolistica ei este multipla, fiind o ctitorie a Regelui Mihai al Romaniei, dar si unul dintre simbolurile Libertatii castigate in ’89”, subliniaza Marilen Pirtea.

Si deputatul PNL Ben Oni Ardelean i s-a adresat ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, printr-o postare pe Facebook.

„Este imorala intreaga campanie de denigrare a crestinismului pe care o duceti alaturi de colegii dumneavoastra speriati de Biblie (a se vedea zecile de ceremonii de depunere a juramantului, odata cu preluarea mandatelor de alesi locali sau parlamentari).

Catedrala Mitropolitana din Timisoara este simbolul sacru al acestui oras. Va rog sa terminati, odata pentru totdeauna, orice fel de incercare disperata de eliminare a insemnelor, obiceiurilor sau a cuvintelor crestine! Ceea ce faceti este o forma grava de fundamentalism, respectiv fundamentalism secularist. Iar orice urma a acestui curent este extrem de nociva pentru o societate. Dupa 30 de ani, nu credeam ca vom reincepe lupta pentru apararea valorilor noastre crestine. Va avertizam! Putem negocia multe, dar niciodata credinta in Dumnezeu”, a afirmat Ben Oni Ardelean.

Domnule ministru Vlad Voiculescu, este imorala intreaga campanie de denigrare a crestinismului pe care o duceti alaturi…

Posted by Ben Oni Ardelean on Thursday, 11 March 2021

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

3 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

19 minute ago

Seful campaniei PNL: „PSD a coborat in Moldova sub 30%, sa-i dea Dumnezeu sanatate domnului Ciolacu”

Coordonatorul PNL pentru alegerile locale, deputatul Florin Roman, a declarat sambata, la prezentarea candidatilor din…

14 minute ago

Emmanuel Macron isi nuanteaza pozitia: „Sper din toata inima ca nu va trebui sa mergem la razboi. Dar da, daca vrem pace, trebuie sa o protejam”

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat, sambata, ca spera ca Franta nu va trebui sa…

34 de minute ago

Emotii pentru candidatul Emil Boc la primaria Clujului. O prezenta la vot de peste 50% l-ar putea trimite pe locul doi

Potrivit mass-media locale din Cluj-Napoca (actualdecluj.ro si foaiatransilvana.ro), „candidat independent la Primaria Cluj Napoca, Sabin…

3 ore ago