Un nou film mut cu Dancila este prezentat de Guvern. Insa Anca Alexandrescu este surprinsa intr-o postura jenanta – Video

news

Premierul Viorica Dancila a avut joi, la Palatul Victoria, o intrevedere cu ministrul britanic al apararii, Gavin Williamson. Guvernul a prezentat din nou o inregistrare fara sonor din timpul intalnirii celor doi.

Pe pagina de internet a Guvernului este prezentata din nou o penibila inregistrare fara sonor din timpul intalnirii celor doi oficiali. In inregistrare apare si consiliera Anca Alexandrescu intr-o postura jenanta. Ea se plictiseste vizibil, uitandu-se in telefon in timp ce Dancila vorbeste cu oficialul britanic. Alexandrescu este singura care are telefonul pe masa.

In cadrul intalnirii, cei doi demnitari au discutat despre dezvoltarea Parteneriatului Strategic, consolidarea relatiilor bilaterale si respectarea drepturilor romanilor din Marea Britanie, in contextul Brexit, informeaza un comunicat la Guvernului.

Cooperarea in domeniile securitatii si apararii, precum si relatiile economice reprezinta pilonii Parteneriatului Strategic, iar sectoarele financiar, educatie, dezvoltare-competitivitate, comert si investitii sunt componente importante ale Parteneriatului solid dezvoltat intre Romania si Marea Britanie, a subliniat prim-ministrul, potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

„Romania este interesata de consolidarea Parteneriatului Strategic cu Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, astfel incat sa fie cat mai bine adaptat provocarilor actuale, in spiritul potentialului real de dezvoltare si asteptarilor comune. Schimburile economice bilaterale au inregistrat cel mai inalt nivel din istoria relatiilor noastre, ajungand la patru miliarde de euro. Este insa important sa identificam noi modalitati de cooperare in domeniul investitiilor si comertului, avand in vedere faptul ca Romania ofera un mediu de afaceri atractiv”, a afirmat seful Executivului.

Ministrul britanic al apararii, Gavin Williamson, a apreciat nivelul relatiilor bilaterale, precum si rolul important pe care Romania il are in Alianta Nord-Atlantica. „Cooperarea bilaterala devine tot mai valoroasa, iar oportunitatile de dezvoltare trebuie valorificate in continuare, indeosebi in domeniile aparare si securitate, economic, cercetare si stiinta”, se arata in comunicat.

In acest context, cei doi oficiali au discutat despre incheierea unui nou Acord de cooperare in domeniul apararii intre Romania si Marea Britanie, adaptat contextului actual. De asemenea, s-a convenit stabilirea de intalniri bilaterale ale ministrilor de linie, in scopul fructificarii potentialului de cooperare intre cele doua tari.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: