Un NOU front? Palestinienii cer ajutorul RUSIEI in razboiul cu Israelul. Reactia Moscovei

externe

Liderul miscarii palestiniene Hamas, Khaled Mesha, a avut, sambata, o intalnire cu adjunctul ministrului de Externe al Rusiei in care a cerut ca Moscova sa ii ajute in lupta contra Israelului.

Mesha a solicitat ca Rusia sa intervina pentru a stopa „agresiunea” Israelului impotriva palestinienilor.  In ultimele saptamani, fortele de securitate israeliene au ucis zeci de insurgenti in West Bank si a ranit vreao cateva sute.

Potrvit unei declaratii postate pe site-ul Hamas, Meshal i-a spus oficialului rus ca „ocupatia” si „atrocitatile” comise de israelini se afla la baza „exploziei” de furie a palestinienilor. El a cerut ca Rusia sa faca uz de influenta sa globala, ca superputere mondiala, si sa ceara Israelului sa opreasca agresiunea „impotriva oamenilor nostri si a locurilor sfinte”.

Potrivit site-ului, adjunctul ministrului de Externe al Rusiei si-a exprimat nemultumirea pentru ce se intampla si a promis ca Moscova va face tot ce ii sta in putinta.

Recent, au avut loc tensiuni intre Tel Aviv si Moscova, dupa ce avioane de lupta rusesti au fortat aparate ale Israelului sa paraseasca nordul Siriei. Moscova i-a avertizat pe liderii de la Tel Aviv in legatura cu spatiul aerian controlat de Rusia in zona granitei dintre Siria si Liban, dupa ce avioane ale celor doua tari au fost aproape de o confruntare.

Publicatia Safir, care citeaza diplomati libanezi, a relatat ca avertizarea Moscovei a fost emisa dupa ce radarele rusesti au identificat, in urma cu doua saptamani, aeronave israeliene apropiindu-se de spatiul aerian din Siria controlat de Rusia.

„Avioanele rusesti au blocat imediat drumul aeronavelor israeliene, in timp ce zburau deasupra regiunii Akkar din nordul Libanului. Rusii au transmis imediat o avertizare clara israelienilor, in care au spus ca patrunderea in spatiul aerian sirian reprezinta un motiv pentru deschiderea focului”, au spus sursele citate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: