news

Un nou incendiu la un spital din Neamt. Un inconstient a aruncat o tigara intr-o ghena cu materiale textile

Un incendiu a izbucnit in noaptea de vineri spre sambata la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, patru persoane – doi pacienti si doua cadre medicale – fiind transportate la Camera de Primiri Urgente, dupa ce au suferit usoare intoxicatii cu monoxid de carbon, informeaza, intr-un comunicat, ISU Neamt.

Conform sursei citate, a fost activat Planul Rosu de Interventie la nivelul judetului Neamt.

Incendiul a izbucnit de la o tigara aruncata intr-o ghena in care erau materiale textile si care comunica printr-o tubulatura din tabla cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al cladirii P+1, astfel incat etajul a fost inundat de fum.

Pana la sosirea fortelor de interventie au fost evacuati sapte pacienti de catre personalul aflat pe locul de munca. Pompierii au evacuat inca 10 pacienti, mentioneaza comunicatul ISU.

„Prin apel la 112, in jurul orei 02:55, pompierii au fost instiintati despre producerea unui incendiu la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Sperantei. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detasamentului Roman cu patru autospeciale de stingere si trei ambulante SMURD (2 EPA si 1 TIM) si voluntari din cadrul SVSU Roman. Incendiul se manifesta intr-o ghena in care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tabla cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al cladirii P+1. Etajul cladirii era inundat de fum”, se arata in informarea ISU Neamt, citata de Agerpres.

Doi pacienti si doua cadre medicale (un medic si un infirmier) au fost transportati la CPU Roman de catre ambulantele SMURD. Acestia au suferit usoare intoxicatii cu monoxid de carbon.

Totodata, sapte pacienti au fost transportati la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman din municipiul Roman, iar alti opt au fost mutati in saloanele de la parterul cladirii.

Cauza probabila de producere a acestui incendiu a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri nepermise, mai mentioneaza sursa citata.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

4 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

4 ore ago

Burduja, primul atac la adresa lui Firea: „Oamenii sa nu se lase pacaliti de doua ori”. Vorbeste si despre „esecul Firea”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a lansat miercuri un prim atac la adresa…

60 de minute ago

Miliardarul american Frank McCourt anunta ca formeaza un consortiu pentru a cumpara TikTok. Insa proprietarul nu vrea sa vanda

Antreprenorul si fostul proprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, Frank McCourt, a declarat…

4 ore ago

Socrul mare a fost retinut in urma nuntii care a blocat orasul Buzescu. Socrul are doar 36 de ani

Politia din Teleorman l-a retinut, miercuri, pe unul dintre organizatorii nuntii din Buzescu, eveniment care…

O oră ago