Un nou lot de rachete Stinger si Javelin tocmai a ajuns in Ucraina din SUA. Prima livrare din pachetul de 800 de milioane de dolari anuntat de Biden

externe

Primele livrari din noul ajutor militar in valoare de 800 de milioane de dolari pe care presedintele american Joe Biden il trimite Ucrainei au inceput sa ajunga in tara, a declarat un oficial al administratiei pentru CNN.

Biden a anuntat noul pachet saptamana trecuta, dupa ce presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a adresat Congresului un apel pentru mai mult ajutor.

Statele Unite vor continua sa trimita restul de 800 de milioane de dolari in Ucraina cat mai repede posibil, a spus oficialul, avand in vedere ca acesta include 800 de sisteme antiaeriene Stinger si 100 de drone inarmate, printre alte tipuri de asistenta. Ambele sunt considerate ca fiind esentiale pentru apararea Ucrainei.

SUA aproape ca au finalizat livrarea majoritatii pachetului de 200 de milioane de dolari anuntat de Biden la 12 martie, inclusiv a tuturor sistemelor antiaeriene Stinger si a majoritatii rachetelor antiblindate Javelin. Restul echipamentelor din acel pachet ar urma sa fie livrate in scurt timp, a declarat oficialul, desi a refuzat sa ofere un termen exact.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: