Un nou miting de protest, manifestantii merg in vizita la Tudorel Toader. Solidaritate extraordinara, actorii de la TNB se alatura protestului

news

Un protest fata de OUG 7, de modificare a legilor justitiei , este anuntat duminica, la ora 19.00, la Ministerul Justitiei. Manifestantii ar urma sa plece in mars din Piata Victoriei. Si actorii de la Teatrul National vor protesta duminica in fata institutiei, cu banderole albe pe brat, inaintea rertezentatiei programata sa aiba loc la ora 19;30.

„Duminica, de la ora 18.00, ne revedem in Piata Victoriei! La ora 19:00, plecam in mars spre Ministerul Justitiei. Miza acestor zile pentru noi toti este independenta Justitiei!”, este anuntul postat pe pagina de Facebook Coruptia Ucide.

Organizatorii anunta ca protestele continua pana la abrogarea ordonantei 7/2019 si desfiintarea Sectiei pentru magistrati.

„Parchete din toata tara si-au suspendat activitatea. Magistratii, procurori si judecatori deopotriva protesteaza zilnic pe treptele Tribunalelor.
Suntem solidari cu toate revendicarile acestora si mesajul nostru pentru ei este sa nu cedeze in fata Guvernului! Suntem alaturi de ei, le apreciem munca si vom lupta impreuna pana la capat pentru aceleasi valori!”, precizeaza ei.

Actorul Marius Manole a anuntat si el ca duminica, inaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul National, va fi alaturi de colegii sai in fata teatrului, purtand o banderola alba la mana, banderola pe care o vor purta pana cand OUG va fi retrasa.

Reprezentatia ar urma sa inceapa la ora 19;30, ceea ce inseamna ca protestatarii plecati din Piata Victoriei catre Ministerul Justitiei li s-ar putea alatura pentru scurt timp artistilor..

Actori de la Teatrul National din Cluj-Napoca au iesit sambata in fata institutiei inainte de spectacol, purtand banderole albe la maini si pancarte cu mesajele „Vrem un stat de drept” si „Sustinem protestul magistratilor”.

Peste 10.000 de persoane au protestat, si in urma cu o saptamana, in Piata Victoriei, impotriva ordonantei de urgenta care modifica legile justitiei. Manifestantii au scandat „Hotii!”, „Justitie, nu coruptie!”, „Demisia”, „PSD, ciuma rosie”. Circulatia rutiera a fost inchisa pe Soseaua Kiseleff si pe Bulevardul Aviatorilor, pe un sens. Mii de oameni au protestat si in marile orase din tara, printre care Cluj, Sibiu, Timisoara, Iasi, Bacau, Constanta, Brasov.

Magistratii de la mai multe instante din tara au protestat, vineri, nemultumiti de OUG 7/2018. In Bucuresti, magistratii s-au strans intr-un protest mut pe treptele Palatului de Justitie. La Constanta, protestul a avut loc pe treptele Judecatoriei, iar la Cluj-Napoca aproape doua sute de procurori, judecatori, avocati si profesori de drept s-au strans in fata Palatului de Justitie. In municipiul Sibiu, magistratii au fost sustinuti de comunitatea ”Va vedem din Sibiu” care a aplaudat minute in sir, strigand ”Cinste lor, cinste magistratilor”. Sectia pentru procurori a CSM a luat act de punctele de vedere exprimate in cadrul adunarilor generale ale procurorilor, urmand a continua demersurile necesare pentru abrogarea tuturor dispozitiilor referitoare la activitatea Ministerului Public, precum si aducerea la indeplinire a celorlalte solicitari.

Mai mult despre:

Comentarii: