externe

Un nou pas spre invazia totala, Moscova nu recunoaste suveranitatea Ucrainei: „Regimul ucrainean nu ii reprezinta pe toti oamenii care traiesc pe teritoriul statului”

Ministerul de Externe de la Moscova a chemat marti ‘celelalte state sa urmeze exemplul’ Rusiei si sa recunoasca independenta regiunilor separatiste din estul Ucrainei, transmite France Presse, citata de Agerpres.

‘Recunoasterea republicilor populare Donetk si Lugansk (este) necesara si singura decizie posibila’ in conditiile actuale, a transmis ministerul intr-un comunicat, a doua zi dupa ce presedintele Vladimir Putin a recunoscut independenta acestor doua teritorii.

Potrivit agentiei Interfax, preluata de Reuters, ministrul de externe Serghei Lavrov a pus la indoiala dreptul la suveranitate al Ucrainei intrucat, potrivit lui, guvernul de la Kiev nu reprezinta toate partile constituente ale tarii.

‘Daca vorbim despre principiul suveranitatii si integritatii teritoriale, unul dintre documentele cheie (…) este Declaratia asupra principiilor de drept international cu privire la relatiile prietenesti dintre popoare’, a afirmat Lavrov, referindu-se la o rezolutie ONU din 1970.

El a acuzat Ucraina ca incalca acest principiu incepand din 2014, cand presedintele sprijinit de Moscova a fost inlaturat de la putere si inlocuit cu un lider prooccidental, dupa care Rusia a reactionat anexand peninsula Crimeea si sustinand insurgenta in cele doua regiuni estice separatiste.

‘Nu cred ca cineva poate pretinde ca regimul ucrainean, incepand de la lovitura de stat din 2014, ii reprezinta pe toti oamenii care traiesc pe teritoriul statului ucrainean’, a mai afirmat Lavrov.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

15 minute ago

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

O oră ago

Politia Capitoliului din Washington D.C. investigheaza prezenta unei pungi cu cocaina in sediul institutiei

Politia Capitoliului american (USCP) a anuntat miercuri ca investigheaza descoperirea unei pungi cu cocaina in…

13 minute ago

Microsoft cere relocarea unor angajati din China, pe fondul tensiunilor dintre China si SUA. Este vorba deste sute de oameni

Microsoft le cere unora dintre angajatii sai din China sa ia in considerare posibilitatea de…

6 minute ago

Parlamentul estonian a adoptat o lege care permite confiscarea activelor rusesti ca daune de razboi in folosul Ucrainei

Deputatii estonieni au adoptat miercuri un act care permite utilizarea activelor rusesti inghetate in cadrul…

42 de minute ago

O noua cadere a economiei Japoniei, o contractie mai rea decat se astepta. Care sunt cauzele

Economia Japoniei a suferit o contractie mai rea decat se astepta in primul trimestru, potrivit…

4 minute ago