Un nou protest vehement in Parlament al deputatilor USR: „Este de o gravitate maxima ce faceti”. Alesii din PSD si ALDE au huiduit in cor – Video

politica

Deputatii USR au protestat, marti, in fata tribunei Camerei Deputatilor, imbracati in tricouri cu mesajul „#farapenali”, fata de modul in care Comisia Iordache a adoptat modificarile solicitate la legile Justitiei de CCR.

Deoputatul USR Stelian Ion a declarat, de la tribuna Parlamentului, ca rapoartele Comisiei Iordache erau deja scrise: „Este un fals. Ati mai administrat o doza de poloniu radioactiv justitiei astazi. Nu este nimic diferit fata de ce s-a intamplat iarna trecuta. Legile sunt foarte proaste, vom avea de-a face cu o justitie slaba, asa cum va doriti dumneavoastra. Sper ca opozitia sa se mobilizeze sa contestam impreuna aceste legi.”

„Legile justitiei sunt dezastruoase. Numai o justitie slaba va poate satisface interesele, acestea fiind slabirea luptei antijustitie. Jigniti, batjocoriti drepturile a sute de mii de romani. Este de o gravitate maxima ce faceti”, a adaugat Stelian Ion.

Comisia speciala care a modificat legile justitiei a dat marti raport de admitere pentru legea 303/2004 privind statutul magistratilor si legea 317/2004 privind functionarea si organizarea CSM. Astfel, cele doua legi au fost adoptate cu 13 voturi “pentru” si 7 „impotriva”.

Printre cele mai importante modificari la cele doua legi se afla eliminarea presedintelui Romaniei din numirea conducerii ICCJ si corelarea prevederii din legea 303/2004 cu legea 317/2004.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: