Un nou razboi intre PSD si PNL. Citu nu vrea sa cedeze santajului PSD, cere sa fie votat in Parlament certificatul verde: „Pozitia noastra este foarte clara”

politica

Presedintele PNL, Florin Citu, a cerut, miercuri, ca introducerea certificatului verde sa se faca prin votul parlamentarilor, iar nu prin asumarea raspunderii guvernamentale, asa cum doreste PSD. PSD incearca sa scape astfel si sa paseze asupra lui Ciuca si PNL acest cartof fierbinte, avand in vedere ca certificatul verde este impopular pentru o mare parte a romanilor.

”Am asteptat un alt proiect de lege, ni s-a spus ca vine un alt proiect de lege si inca il asteptam. Pozitia noastra este foarte clara: vine un proiect de lege in Parlament, il dezbatem si trece. Noi sustinem orice proiect al certificatului COVD care duce la cresterea ratei de vaccinare”, a declarat miercuri, Florin Citu, referindu-se la certificatul verde.

Intrebat despre posibilitatea asumarii raspunderii, Citu a afirmat: ”Astazi in Parlament avem 70%, aceasta coalitie. Trecem bugetul Romaniei in 2 zile. Nu cred ca este un efort foarte mare sa trecem acest proiect atat de important, si romanii ar trebui sa vada dezbaterea din Parlament. Asta este punctul meu de vedere si al PNL”.

Citu sustine ca proiectul semnat de el si alti parlamentari i care este deja in Parlament ar putea fi imbunatatit.

”Cea cu asumarea raspunderii este decizia premierului, nu pot comenta eu, dar acest lucru se face cand esti in minoritate sau ai o majoritate fragila, cum facea Guvernul Boc, cum ne-am asumat in Guvernul Orban bugetul cand aveam 20%”, a mai declarat Citu.

Intrebat cum vede calendarul adoptarii certificatului verde, Citu a declarat: ”Putem sa vorbim de un calendar cand avem un proiect. Avem cateva variante, niciuna nu a fost discutata in coalitie”.

PSD incearca sa paseze asupra PNL si a lui Nicolae Ciuca adoptarea certificatului verde la locul de munca, amenintand ca daca Ciuca nu va adopta certificatul prin asumarea raspunderii guvernului, atunci Alexandru Rafila va fi retras din Guvern.

Informatia a fost data publicitatii de jurnalista Carla Tanasie de la Digi24, ea avand surse foarte bune in Ministerul Sanatatii.

„Conflictul dintre partide a aparut pentru ca PNL vrea ca proiectul de lege sa fie votat in parlament, in timp ce PSD vrea adoptarea prin asumarea raspunderii guvernulu”, a scris Tanasie pe Digi24.

Ministrul Sanatatii Alexandru Rafila a declarat, intr-un interviu pentru Spotmedia, intrebat daca ia in calcul demisia in cazul in care nu va fi acceptata angajarea raspunderii Guvernului pe certificatul verde, ca poate sa faca acest lucru, pentru ca are o raspundere profesionala si morala pentru cetatenii Romaniei, considerand ca ar fi o solutie onorabila, daca ”se va tergiversa si repeta exercitiul de imagine politica din vara”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: