Un nou razboi intre PSD si PNL, Rafila se rasteste la purtatorul de cuvant al liberalilor: „Frustrat, fie nu cunoaste, fie nu intelege”

politica

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila (PSD), a avut vineri o replica foarte iritata la adresa purtatorului de cuvant al PNL, Ionut Stroe, care a pus la indoiala modul in care este gestionata pandemia de minister.

„Nu stiu cine m-a acuzat de pasivitate, asa ca acest gen de declaratii din partea unor persoane care probabil ca nu stiu ce inseamna o activitate responsabila in favoarea sanatatii publice, din punctul meu de vedere, nu au niciun fel de valoare. Eu si colegii mei lucram in fiecare zi foarte mult, am pus la punct un sistem functional care trebuie operationalizat in aceste zile, cum nu a mai existat in Romania de foarte mult timp.

Lucrul asta pe care l-am rezolvat in 45 de zile cred ca merita daca nu aprecieri macar abtinerea unor persoane de la a critica ceva care fie nu cunosc, fie nu inteleg, fie pur si simplu au o frustrare pe care si-o manifesta in spatiul public”, a declarat Rafila intr-o conferinta de presa.

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, afirma ca, in contextul cresterii uriase a numarului de cazuri de COVID-19, pregatirea facuta de Ministerul Sanatatii in fata valului 5 al pandemiei este pusa la indoiala.

„Am ajuns, astazi, aproape la borna de 10.000 de cazuri noi de infectari cu SARS-CoV-2, o crestere de peste opt ori fata de acum 15 zile, imediat dupa Craciun. In putin peste doua saptamani avem o crestere uriasa, care pune la indoiala pregatirea facuta de Ministerul Sanatatii in fata valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri in alte tari din Europa.

Ca un optimist, privind ce se intampla afara, eu inca astept sa vad care sunt aceste masuri in domeniul sanatatii pentru protejarea populatiei, din partea ministerului? Cum oprim cresterea numarului de cazuri? Pentru ca rezultatele pana acum sunt proaste. Cat de real mai este interesul Ministerului Sanatatii pentru pandemie cata vreme, inainte de sarbatori, optiunea din partea ministrului a fost sa venim cu alte relaxari, ca si cum nimic nu s-ar intampla, iar acum doar tace si doar face unele informari.

Putem spera ca acest val va aduce mai putine cazuri grave. Dar strategia Ministerului Sanatatii in fata unei crizei sanitare nu este sa ne bazam pe noroc, mai ales cand rata de vaccinare nu a depasit 50% si stim ca o parte mare din populatie este in continuare expusa”, a scris Stroe, joi, pe Facebook.

El arata ca PNL a impus certificatul verde la restaurante, mall-uri, la intrarea in institutii, pentru protejarea sanatatii oamenilor si ca aceste prevederi si-au dovedit eficienta.

De asemenea, liberalul a amintit ca PNL a initiat legea certificatului verde pentru unele categorii de angajati.

Intr-o interventie la Digi 24, Ionut Stroe a sustinut ca este o ingrijorare personala si ca asteapta de la ministrul Sanatatii propuneri concrete de masuri pentru protejarea sanatatii publice.

Liderii PSD au atacat violent in trecut modul in care Guvernul Citu a gestionat pandemia, folosind cuvinte precum „dezastru” si „catastrofa”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: