Un nou razboi pe harta lumii? SUA si Coreea de Sud exerseaza uciderea lui Kim Jong Un

externe

Conform unor surse oficiale citate de agentia sud-coreeana de presa, Yonhap, trupe armate ale SUA si Coreei de Sud efectueaza exercitii militare comune in cadrul carora se testeaza si un plan pentru indepartarea de la putere a liderului nord-coreean, Kim Jong Un, precum si a altor lideri ai regimului de la Phenian.

In cadrul exercitiilor sunt efectuate si teste de precizie, menite a testa posibilitatea de a lovi arsenalul nuclear al Coreei de Nord.

Conform agentiei citate, 300.000 de soldati sud-coreeni si 17.000 americani vor lua parte la actiune, care implica si  portavionul John C. Stennis (CVN-74) si submarinul nuclear B-2, noteaza International Business Times.

Surse militare declara ca exercitiile de primavara comune ale SUA si Coreei de Sud vor fi tintite bine, fiind exersat un plan operativ in care se propune ca fortele aliate ale celor doua tari sa realizeze atacuri asupra lui Kim Jong Un, asupra guvernului si a arsenalului nuclear al tarii.

La aceasta operatiune ar putea lua parte in jur de 5000-7000 de soldati, iar planul prevede ca trupele sa ia cu asalt terioriul Coreei de Nord, in apropiere de puncte militare strategice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: