Un nou record: Ucraina a atacat un radar de mare putere din Federatia Rusa la o distanta de peste 1.800 km

externe

Radar Rusia

Pe 26 mai, o drona a Directiei Principale de Informatii a Ministerului Apararii al Ucrainei a atacat statia radar cu raza lunga de actiune „Voronezh M”, situata in orasul Orsk, regiunea Orenburg a Federatiei Ruse, a declarat o sursa din GUR pentru Ukrainska Pravda.

„Drona ucraineana a parcurs o distanta de peste 1.800 de kilometri pana la o tinta inamica, stabilind un nou record pentru raza de avarie pentru dronele kamikaze”, a afirmat sursa.

Presa rusa a scris ca un UAV „a cazut” langa Orsk, iar tinta dronei „s-ar putea sa fi fost un obiect militar”.

Anterior, cea mai indepartata tinta atacata de dronele ucrainene a fost un obiectiv din orasul Salavat din Republica Baskortostan, care se afla la 140 de kilometri mai aproape de granita cu Ucraina decat Orsk.

„Voronej M” face parte din familia de statii radar fixe rusesti cu raza lunga de actiune. Sunt concepute pentru a detecta obiecte spatiale si aerodinamice, in special rachete balistice si de croaziera. Acest radar are o raza de detectare a tintei de pana la 6000 km.

Anterior, au existat informatii despre deteriorarea de catre drona GUR MOU a unei alte statii radar din aceasta familie, „Voronej DM”, situata in satul Hliboki, Teritoriul Krasnodar. In urma atacului din 23 mai a izbucnit un incendiu pe teritoriul instalatiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: