Un nou scandal al microfoanelor „plantate in casa”. De data aceasta protagonist este mitomanul din fruntea Senatului, Tariceanu

politica

Avocatul lui Calin Popescu Tariceanu, Dan Apostol, sustine, intr-o declaratie, ca presedintele Senatului a fost urmarit de catre procurori prin toate mijloacele, inclusiv prin plantare de microfoane in casa, atat in dosarul Microsoft, dar si in cauza privind marturia mincinoasa.

„A fost urmarit prin toate mijloacele, interceptari telefonice, localizare-deplasare, inclusiv prin plantare de microfoane in casa, inclusiv ambiental. In dosarul de la Brasov, in dosarul Microsoft, cu mandate judiciare, dar si cu mandate pe siguranta nationala. A fost interceptat in toate conversatiile. Asta arata o urmarire acerba. In ciuda acestei supravegheri tehnice acerbe, nu s-a reusit sa se gaseasca nimic compromitator nici in dosarul Microsoft, nici in dosarul cu retrocedarile. Tocmai de aceea au recurs la aceasta jalnica inscenare numita marturie mincinoasa. De altfel, domnul Tariceanu a contestat la Curtea Suprema legalitatea interceptarilor in baza unei decizii CCR si i-a fost respinsa”, a transmis Dan Apostol, avocatul lui Calin Popescu Tariceanu, potrivit Antena 3, scrie Mediafax.

Aparatorul sustine ca dosarul de marturie mincinoasa este bazat pe un act ilegal al Parchetului.

„Procurorii au scris in solicitarea de interceptare ca aveau suspiciuni rezonabile ca domnul Tariceanu a comis o infractiune. Acele suspiciuni rezonabile nu aveau de fapt niciun suport. Instanta spune in hotarare ca trebuia sa fie chemat ca suspect, nu ca martor daca existau acele suspiciuni. Tocmai ca domnul Tariceanu a fost chemat ca martor dovedeste ca nu aveau suspiciuni rezonabile. (…) Dosarul este bazat pe un act ilegal al Parchetului, asa cum de altfel a constatat si Inalta Curte si constituie, in sine, o inscenare a DNA. Adta din dorinta de a-l trimite in judecata pe Calin Popescu Tariceanu cu orice pret, chiar dacia se constata ca este total nevinovat”, a mai transmis avocatul.

Pe 22 mai, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis sa il achite pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, in dosarul in care acesta a fost acuzat de marturie mincinoasa. Decizia nu este definitiva.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: