Un nou „succes” al guvernarii Dancila-Dragnea: romanilor le cresc dobanzile la creditele bancare. Indicele ROBOR a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii trei ani si jumatate

money

Indicele ROBOR la trei luni a urcat, marti, pe piata interbancara la nivelul de 2,28%, de la 2,22% cat era luni, fiind cel mai mare nivel din ultimii trei ani si jumatate, reiese din datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

O valoare apropiata de nivelul de marti a acestui indice a fost inregistrata in 27 octombrie 2014, respectiv 2,33%. In ceea ce priveste indicele la 6 luni, utilizat in calculul dobanzilor la creditele ipotecare, acesta a crescut pana la 2,52%, de la nivelul de 2,49% inregistrat luni.

De asemenea, ROBOR la noua luni, care reprezinta rata dobanzii platita la creditele in lei atrase de catre bancile comerciale de la alte banci comerciale, a crescut usor de la 2,56% la 2,57%, iar indicele ROBOR la 12 luni a ajuns marti la 2,62%, de la 2,60%, nivel inregistrat luni.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat recent ca este ingrijorat de cresterea indicelui ROBOR.

Indicele ROBOR se calculeaza zilnic de catre BNR si reprezinta media aritmetica a cotatiilor practicate de bancile din Romania. Cu alte cuvinte, ROBOR reprezinta dobanda medie cu care se imprumuta bancile intre ele, la diferite termene (1 zi, 3 luni, 6 luni, 12 luni).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: