Un nou summit in format Ramstein va avea loc luni. Reuniune a ministrilor Apararii aliati privind sprijinul militar pentru Ucraina

externe

atacuri ucrainene, rafinarii rusesti, pretul combustibilului, crestere, americani, tradare, Lloyd Austin

Urmatorul summit in „format Ramstein” al Grupului de contact pentru aparare din Ucraina (UDCG) va avea loc la 20 mai, relateaza Kyiv Independent. Secretarul american al apararii, Lloyd Austin, si presedintele Statului Major Intrunit, Charles Brown, vor reprezenta Departamentul American al Apararii.

Summitul, online, este cea de-a a 22-a reuniune a Grupului de la infiintarea sa in aprilie 2022. La reuniune vor participa ministrii Apararii si sefi de Stat Major din aproape 50 de tari, pentru a continua sa coordoneze sprijinul militar pentru Ucraina.

In cadrul reuniunii anterioare, din 26 aprilie, Lloyd Austin a anuntat un pachet de ajutor militar de 6 miliarde de dolari pentru Ucraina in cadrul Initiativei de asistenta pentru securitatea Ucrainei.

Inainte de aceasta, in timpul reuniunii grupului din martie, Germania a anuntat un nou ajutor militar pentru Ucraina in valoare de 540 de milioane de dolari.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: