S-a descoperit un nou tip de ORGASM. Doar 5% dintre oameni au sansa sa il experimenteze

life

Unele piese muzicale pot rivaliza cu orgasmul. Cel putin asta sustine o echipa de cercetatori americani potrivit careia senzatiile resimtite la ascultarea anumitor melodii sunt asemanatoare excitatiei sexuale. Mai exact, bataile inimii sunt mai puternice, trupul este strabatut de fiori, iar pielea se face de gaina.

Studiul realizat de echipa de cercetatori de la Universitatea Wesleyan din Middletown, Statele Unite, arata ca anumite melodii sau armonii pot produce senzatii asemanatoare cu cele resimtite in timpul unui contact sexual, scrie Agerpres. Acest tip special de orgasm, pe care cercetatorii il numesc „fior” sau „orgasm al pielii” pentru a evita orice conotatie sexuala, nu ar afecta decat 5% dintre melomani, mentioneaza studiul. In timpul ascultarii anumitor piese muzicale, productia de dopamina este similara cu cea provocata la o priza de drog sau o relatie sexuala.

„Orgasmul pielii sau fiorul muzical este o senzatie de placere universala, dar si variabila, ce afecteaza anumite parti ale corpului uman si depinde de persoana si de imprejurarile in care se manifesta. Este o senzatie care prezinta unele caracteristici biologice si psihologice ale orgasmului sexual”, arata cercetatorii, citati joi de metronews.fr.

In fruntea pieselor care produc acel „fior” se afla Concertul pentru pian numarul 2 de Rahmaninov. Potrivit oamenilor de stiinta, schimbarile bruste de armonie, crescendo-urile puternice si alte apogiaturi (note voit straine de armonie) ar fi cele care provoaca emotii aflate la originea unui orgasm al pielii.

Foto: huffingtonpost.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: