Un nou vapor ticsit cu migranti se apropie de litoralul romanesc. Cum a reactionat Garda de Coasta

news

Doua ambarcatiuni ale Garzii de Coasta si o nava de garda a Comandamentului Flotei incearca sa localizeze si sa salveze un grup de migranti clandestini de la bordul unui pescador ce se afla in pericol de scufundare in largul Marii Negre, la o distanta de 32 de mile maritime (aproximativ 60 de kilometri) travers de Portul Midia.

Un comunicat de presa transmis marti de Grada de Coasta informeaza ca, dupa ce operatorii Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra — SCOMAR au detectat, in jurul orei 11.00, o ambarcatiune suspecta in Marea Neagra, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care inainta catre apele teritoriale romanesti, un elicopter al Ministerului Apararii Nationale, a fost trimis in recunoastere, pilotii identificand nava clandestina, cu un grup numeros de persoane pe punte.

„Garda de Coasta a dispus de urgenta efectuarea unei misiuni si doua nave de interventie care s-au deplasat spre ambarcatiunea suspecta, fiind solicitat si sprijinul Marinei Militare, care a participat cu o nava de interventie aflata in zona”, precizeaza sursa citata.

Nava clandestina pluteste in deriva, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor.

Pe parcursul zilei de marti, vremea a devenit nefavorabila — vant puternic si mare de gradul 5 pe scara Beaufort.

In functie de situatia de la fata locului, navele PFR vor actiona conform procedurilor internationale, inclusiv prin initierea unei actiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin si asistenta navei aflate in pericol, precizeaza Garda de Coasta.

Autoritatile romane anunta ca in baza procedurilor unitare, au fost informate autoritatile de frontiera bulgare si turce, prin intermediul Forumului de Cooperare la Marea Neagra, in legatura cu prezenta navei clandestine cu migranti la bord, in apropierea apelor teritoriale romanesti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: