externe

Un ofiter din garda de la Kremlin a fugit din Rusia si a vorbit despre viata secreta a lui Putin

Un ofiter responsabil cu asigurarea de comunicatii criptate presedintelui Vladimir Putin a declarat ca a fugit din Rusia din cauza razboiului din Ucraina si a dezvaluit detalii despre liderul de la Kremlin intr-un interviu acordat marti site-ului de investigatii Dossier Center, scrie The Moscow Times.

Gleb Karakulov a lucrat ca inginer in cadrul unitatii de comunicatii prezidentiale a Serviciului Federal de Garda (FSO) si l-a insotit pe Putin in peste 180 de calatorii in ultimii 13 ani. Unitatea se asigura ca Putin si prim-ministrul sau beneficiaza de comunicatii criptate 24 de ore din 24.

Karakulov a declarat pentru Dossier Center ca a reusit sa fuga impreuna cu familia sa in Turcia in timp ce il insotea pe Putin intr-o vizita in Kazahstan pentru un summit, la mijlocul lunii octombrie 2022.

Karakulov a afirmat: „Ar fi fost o crima daca as fi ramas la locul de munca.”

„Il consider pe acest om [Putin] un criminal de razboi”, a declarat Karakulov pentru Dossier Center, care este finantat de fostul magnat in exil Mihail Hodorkovski.

Karakulov este membrul de cel mai inalt rang al serviciilor speciale ale Rusiei despre care se stie ca a dezertat in istoria moderna a tarii, a precizat Dossier Center.

Pe parcursul unui interviu de o ora, el a impartasit detalii despre obiceiurile, familia si sanatatea lui Putin.

Karakulov a declarat ca Putin inca nu foloseste smartphone-uri sau internet si cere ca televiziunea rusa de stat sa fie disponibila in timpul calatoriilor sale in strainatate.

El a adaugat ca Putin este in continuare paranoic privind infectarea cu Covid-19, la trei ani de la declansarea pandemiei, si obliga fiecare angajat sa stea in carantina timp de doua saptamani inainte de a se afla in aceeasi camera cu el.

„A trait intr-un cocon informational in ultimii doi ani”, a declarat Karakulov pentru Dossier Center. „Se teme patologic pentru viata lui”.

„S-a izolat de lume cu tot felul de bariere: carantina, vidul informational. Viziunea lui asupra realitatii a devenit distorsionata.”

Cu toate acestea, Karakulov a negat speculatiile potrivit carora liderul in varsta de 70 de ani ar suferi de o boala nedezvaluita: „Este mai sanatos decat multi alti oameni de varsta lui.”

Inginerul FSO a coroborat unele dintre rapoartele de investigatie din trecut privind viata personala si averea lui Putin.

Karakulov a declarat ca familia lui Putin, pe care presedintele rus nu a identificat-o niciodata in mod public, a fost un „secret deschis” care a fost discutat intre colegii sai ofiteri din FSO. El si-a amintit de colegi care au mentionat ca Putin statea in resedintele sale cu fiicele sau cu fostele partenere.

Karakulov a declarat ca a confirmat impreuna cu un coleg existenta palatului opulent al lui Putin de la Marea Neagra, dupa ce acesta a fost detaliat intr-o investigatie a echipei opozantului rus Alexei Navalnii.

Karakulov a confirmat, de asemenea, rapoartele potrivit carora Putin are birouri identice in mai multe resedinte.

Dossier Center a dezvaluit ca a inregistrat interviul cu Karakulov la sfarsitul anului 2022 si l-a publicat marti, dupa ce s-a asigurat ca acesta si familia sa au parasit Turcia si se aflau intr-o locatie sigura.

Karakulov a declarat ca rezervele sale fata de conducerea Rusiei au aparut pentru prima data odata cu anexarea Crimeei in 2014 si cu organizarea unor calatorii costisitoare pentru Putin si premierul Mihail Misustin.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

5 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

2 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

2 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

2 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

3 ore ago