Un ofiter FSB face dezvaluiri: „Este imposibil ca Rusia sa castige razboiul din Ucraina. Am fost din ce in ce mai mult presati sa adaptam rapoartele la cerintele conducerii”

externe

Un presupus ofiter al FSB (succesorul KGB-ului), care a indraznit sa vorbeasca, afirma ca razboiul dintre Rusia si Ucraina este acum imposibil de castigat, spunand ca in cadrul Kremlinului agentia de spionaj este invinuita pentru esecurile de pana acum. El l-a comparat pe Vladimir Putin cu Hitler pentru ca vrea sa inceapa un razboi mondial.

Scrisoarea, care nu a fost autentificata, a fost publicata online de un organism rus de supraveghere a drepturilor omului, Gulagu. Ea a fost apoi preluata de analistii de la Bellingcat.

Scrisoarea a fost publicata la scurt timp dupa ce un al doilea oficial militar rus de rang inalt ar fi fost ucis in Ucraina.

Citeste si: Inca un general rus a fost „lichidat” in Ucraina de rezistenta. Generalul mai fusese trimis in Cecenia si Siria

Serviciile de informatii militare ucrainene au declarat marti ca fortele ucrainene l-au ucis pe generalul-maior Vitaly Gerasimov in apropiere de Harkov. Gerasimov a fost primul comandant adjunct al Armatei a 41-a a Rusiei, a declarat intr-o declaratie Directia sefa a serviciilor de informatii a Ministerului ucrainean al Apararii. Gerasimov a luat parte la al doilea razboi cecen, la operatiunea militara rusa din Siria si la anexarea Crimeei, castigand medalii din aceste campanii.

Saptamana trecuta, presa rusa a afirmat ca un alt lider militar a fost ucis: Generalul-maior Andrei Sukhovetsky, in varsta de 47 de ani, comandant adjunct al Armatei 41 de Arme Combinate a Districtului Militar Central. Sukhovetsky a murit in timpul unei operatiuni speciale in Ucraina, a scris camaradul sau de arme Serghei Chipilev pe retelele de socializare.

Citeste si: Newsweek USA: A fost ucis in Ucraina generalul rus Andrei Suhovetsky, comandantul trupelor de operatiuni speciale Spetnaz

„Nimeni nu stia ca va exista un astfel de razboi, asa ca nimeni nu s-a pregatit pentru astfel de consecinte”, a dezvaluit ofiterul FSB.

El a spus ca superiorii le cererau sa isi adapteze rapoartele de informatii pentru a-i multumi pe superiorii lor, mentioneaza Daily Mail.

„Am fost din ce in ce mai mult presati sa adaptam rapoartele la cerintele conducerii. Toti acesti consultanti politici, politicieni si suita lor, echipe de influenta – toate acestea au creat haos. Acum, chiar daca Zelensky este ucis, luat prizonier, nimic nu se va schimba”, mai arata ofiterul.

„Si acum chiar si cei care i-au fost loiali sunt impotriva lui. (…) Chiar si cu o rezistenta minima din partea ucrainenilor, am avea nevoie de peste 500.000 de oameni, fara a include lucratorii din aprovizionare si logistica.

Acum nu exclud ca atunci sa fim atrasi intr-un adevarat conflict international, precum Hitler in 1939. Si atunci Z (simbolul) nostru (pro-rus) va fi comparat la noi cu o zvastica”, a adaugat ofiterul.

El a vorbit si despre posibilitatea ca Putin sa lanseze un atac nuclear impotriva Occidentului.

„Exista posibilitatea unui atac nuclear local? Da, cu scopul de a-i intimida pe altii”, a subliniat ofiterul.

El a adaugat ca SVR, serviciul de informatii externe al Rusiei, cauta disperat dovezi ca Ucraina a creat in secret arme nucleare pentru a justifica un astfel de atac: „Din partea celor cinici, voi adauga doar ca nu cred ca VV Putin va apasa butonul rosu pentru a distruge intreaga lume”.

Christo Grozev, care lucreaza pentru grupul de jurnalism de investigatie Bellingcat, cu sediul in Olanda, a scris pe Twitter ca a aratat scrisoarea la doua persoane de contact din FSB, un actual si un fost angajat.

Acestia nu au avut nicio indoiala ca autorul este un coleg, a spus el.

Cu toate acestea, Rebekah Koffler, fost ofiter al Defense Intelligence Agency si autoare a cartii ‘Putin’s Playbook: Planul secret al Rusiei pentru a invinge America’, a declarat pentru Fox News ca are suspiciuni cu privire la autenticitatea acesteia.

„Ambele parti duc in acest moment un razboi informational una impotriva celeilalte. Textul este foarte lung si incorporeaza tot felul de lucruri. Daca este intr-adevar un ofiter FSB in mijlocul acestui conflict chiar acum, cine are timp sa scrie o postare atat de lunga? Chestia cu Hitler. Aceasta este o naratiune occidentala. Rusii il urasc pe Hitler, dar este putin probabil ca ei sa il compare pe Putin cu Hitler”, a sustinut scriitoarea.

Acesta este textul scrisorii presupusului ofiter FSB, publicat de catre Gulagu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: