Un om profund cinstit, executat dupa o viata de munca de politruci hoti si analfabeti

opinii

„Am fost notat timp de 36 de ani cu calificativul ‘foarte bine’”, a spus stapanindu-si cu greu lacrimile Augustin Lazar. Un om caruia nimeni nu a avut nimic sa-i reproseze din punct de vedere profesional timp de zeci de ani este executat de sluga obedienta a unor politicieni hoti si analfabeti. Sinistru.

Este un moment foarte greu pentru Romania. Alungarea lui Augustin Lazar nu inseamna doar inlocuirea din functie a unui om, nu este doar o noua lovitura adusa luptei anticoruptie. Nu, este triumful abjectiei impotriva onestitatii, este biruinta slugarniciei impotriva performantei, este semnul ca niciun om cinstit nu mai are ce cauta in aceasta tara.

Augustin Lazar este pur si simplu strivit de un sistem alimentat cu slugarnicie, frica, lacomie, prostie si ranchiuna. O viata de om cinstit, care a urcat treptele profesionale pas cu pas, facandu-si datoria in mod exemplar, este zdrobita de indivizi a caror singura calitate remarcabila este slugarnicia soioasa sau abilitatea malefica de a-si insela compatriotii. Pentru ca nu trebuie sa fie nicio urma de indoiala, sluga Tudorel Toader l-a executat pe omul Augustin Lazar la ordinul infractorului Liviu Dragnea.

„Suntem intr-un moment special nu doar al carierei mele, ci si al Romaniei”. Augustin Lazar are dreptate, iar durerea vizibila cu care a rostit aceste cuvinte ar trebui sa fie resimtita de fiecare roman onest din aceasta tara. Pentru ca ingenuncherea acestui om cinstit de catre masinaria hidoasa a partidului-stat ne arunca pe noi toti intr-o zona neagra in care abuzul si lichelismul devin constante ale vietii de zi cu zi. Niciun roman de buna credinta nu mai are siguranta ca poate sa traiasca linistit si sa creasca profesional daca este onest, respecta legile si isi face datoria cu devotament. Pentru ca oricand un politruc analfabet care i-a ajuns sef pe baza de slugarnicie poate sa-l arunce in noroi doar pentru ca poate.

Si mai este un aspect, poate cel mai dureros. Lichidarea lui Lazar amplifica pentru o buna parte dintre romani un model de comportament social deja existent in societate: „Capul plecat, sabia nu-l taie”. Sa stai cuminte, sa nu-i deranjezi pe cei mari, sa faci cum ti se spune, toate aceste mesaje se gasesc subliminal in rechizitoriul lui Toader si le confirma multora dintre romani ca asa trebuie sa procedeze pentru a supravietui. Nici nu mai trebuie adaugat cat de distructiva este o astfel de filosofie pentru dezvoltarea unei societati. Mai ales pentru viitorul unei natiuni aflata acum, printr-un accident istoric, sub stapanirea unei bande de idioti agresivi si analfabeti.

Maine este ziua de nastere a lui Augustin Lazar. Nu este intamplator ca Tudorel Toader a fost pus sa il dea afara pe Augustin Lazar in ajunul aniversarii sale, au dorit sa se razbune cat mai violent, sa ii arate lui cu cine s-a pus. Iata care este nivelul intelectual al acestor creaturi sinistre de la varful Romaniei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: