Un oras german pune picioru-n prag: Refugiatilor li se INTERZICE accesul in baruri si discoteci

externe

Micutul oras Freiburg, un loc prietenos cu mediul, unde este mai probabil ca o familie de patru persoane sa detina o bicicleta decat o masina, a devenit celebru peste noapte datorita unei decizii luate de proprietarii de baruri si discoteci.

Mai multe cluburi de noapte din oras si-au reunit fortele si au decis sa interzica accesul refugiatilor in aceste localuri, dupa ce au fost raportate mai multe incidente neplacute in care acestia au fost implicati, noteaza Deutsche Welle.

Potrivit rapoartelor, micul oras din partea de sud a tarii a fost scena mai multor infractiuni comise de refugiati: furturi din buzunare, agresiuni sexuale. Acestea au precedat decizia din orasul universitar, in care mii de studenti ies in baruri in fiecare seara, lovindu-se de agresivitatea refugiatilor. Dupa seria de atacuri sexuale din Koln din noaptea de Anul Nou, linia de demarcatie intre bunavointa fata de refugiati si necesitatea asigurarii securitatii comunitatii a devenit foarte fragila.

Un ziar regional a scris ca un grup de proprietari de baruri si discoteci a fost invitat la primaria din Freiburg pentru a discuta despre aceasta interdictie. Un oficial al orasului, responsabil cu cazurile sociale, a reactionat furibund la masura anuntata, spunand ca o „norma precum aceasta este contrara tuturor regulilor impotriva discrimarii”.

In timp ce nimeni nu stie cum va schimba aceasta interdictie viata din oras, seful politiei din North Freiburg a spus ca astfel de masuri similare, luate in urma cu un deceniu, au condus la reducerea criminalitatii marunte. Un grup de baruri si cluburi, alaturi de politie si primarie, au organizat atunci o actiune sub motto-ul „odata dat afara, nu mai poti intra niciunde”, ceea ce insemna ca, odata ce ai primit interdictie intr-un local, nu mai puteai merge in altul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: