externe

Un palestinian a fost impuscat mortal de un civil israelian dupa ce ar fi intrat inarmat intr-o ferma

Un palestinian a fost impuscat mortal de un civil israelian, vineri dimineata, dupa ce a patruns intr-o ferma din apropierea asezarii Karnei Shomron si a incercat sa atace, a spus armata, citat de The Times of Israel.

Fortele de Aparare Israelului au declarat ca palestinianul a fost vazut intrand in Havat Dorot Illit (Ferma Dorot Illit) din nordul Cisiordaniei, inarmat cu cutite si dispozitive explozive improvizate, dintre care unul ar fi explodat, inainte ca proprietarul fermei sa-l impuste.

Trupele au verificat zona pentru a exclude orice alti suspecti, a spus IDF.

Intre timp, ciocniri violente au avut loc peste noapte in orasul Ni’lin din Cisiordania, in timp ce fortele israeliene au desfasurat un raid in casa palestinianului care a deschis focul in fata unei cafenele din Tel Aviv joi seara, ranind trei persoane.

IDF a confirmat ca soldatii au intrat in Ni’lin si se aflau in casa teroristului, Mutaz Salah al-Khawaja, in varsta de 23 de ani. Raidul a avut loc la cateva ore dupa ce ministrul Apararii Yoav Gallant a cerut ca locuinta atacatorului sa fie distrusa imediat.

IDF a spus ca trupele au facut masuratori la casa in pregatirea demolarii acesteia.

Israelul demoleaza in mod regulat casele palestinienilor acuzati ca au comis atacuri teroriste mortale. Eficacitatea politicii a fost aprig dezbatuta chiar si in cadrul institutiei de securitate israeliene, in timp ce activistii pentru drepturile omului denunta practica ca pedeapsa colectiva nedreapta.

Procesul de demolare dureaza, in general, cateva luni, deoarece locuinta trebuie sa fie cartografiata, Inalta Curte trebuie sa judece apelurile din partea familiei, iar fortele de securitate asteapta adesea momentul optim pentru a intra in orasele sau cartierele palestiniene pentru operatiune.

In timp ce soldatii operau in oras, langa Ramallah, palestinienii au aruncat cu petarde, pietre si alte obiecte in trupe si au infiintat blocaje rutiere carora le-au dat foc.

Trupele au raspuns cu gloante Ruger.

Cartusele de calibru .22 de la o pusca Ruger sunt considerate mai putin letale decat cartusele de calibru mai mare folosite de obicei de armata. Grupurile pentru drepturile omului au condamnat folosirea pustii pentru controlul revoltelor, deoarece poate ucide. De obicei, trupele trag cu pusca Ruger in partea inferioara a corpului, o lovitura in cap fiind mortala.

In timpul raidului, fortele israeliene l-au arestat pe tatal lui al-Khawaja si un alt membru al familiei, a spus IDF.

Al-Khawaja a fost ucis de politie si trecatori la scurt timp dupa atac, in timp ce incerca sa fuga de la fata locului.

Cele trei victime erau inca internate vineri dimineata.

O persoana transportata de urgenta la spital in stare critica a suferit o interventie chirurgicala de urgenta si a fost stabilizata, dar medicii inca se temeau pentru viata lui, a spus Spitalul Ichilov din Tel Aviv. Celelalte doua victime au suferit rani care nu le-au pus viata in pericol.

Gruparea terorista Hamas a declarat ca al-Khawaja era membru al aripii sale armate. El nu avea permis de intrare in Israel cand a efectuat atacul.

Intr-o declaratie, Hamas a spus ca atacul a venit ca un „raspuns natural” la recentele raiduri militare israeliene mortale in Cisiordania, dar nu si-a asumat responsabilitatea acestuia.

De asemenea, IDF a spus ca trupele sale au fost atacate de palestinieni inarmati in orasul Tulkarem din Cisiordania. Un vehicul militar a fost avariat, dar niciun soldat nu a fost ranit.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

7 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

10 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

10 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

10 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

10 ore ago