Un parlamentar italian este anchetat pentru ca un spectator a fost ranit de un glont tras din arma sa

externe

Procurorii italieni ancheteaza un parlamentar din partidul premierului Giorgia Meloni, dupa ce un spectator a fost ranit de Anul Nou de un glont tras din arma sa, potrivit Reuters.

Emanuele Pozzolo a declarat ca revolverul ii apartine, dar a negat ca ar fi tras el cu arma.

Meloni s-a confruntat marti cu apelurile opozitiei de a-l expulza pe Pozzolo din partid din cauza incidentului. Glontul l-a ranit usor pe ginerele unui membru al echipei de securitate care se afla cu un subsecretar de stat in Ministerul Justitiei care participa la acelasi eveniment in satul Rosazza, din nordul Italiei.

Procurorii il ancheteaza pe politician pentru acuzatii de ranire, descarcare periculoasa a unei arme si neingrijire adecvata a unei arme. Ei au confiscat, de asemenea, minirevolverul North American Arms calibrul 0,22 si glontul scos din coapsa victimei in cadrul anchetei.

Pozzolo avea licenta pentru arma, dar politicienii din opozitie se intreaba de ce a decis sa o ia cu el la o petrecere de Anul Nou.

„Acesti incompetenti reprezinta un pericol pentru siguranta celor care ii intalnesc, sa nu mai vorbim de interesele tarii”, a declarat Elly Schlein, liderul Partidului Democrat de centru-stanga de opozitie.

Fratii Italiei au declarat ca vor fi luate masuri impotriva lui Pozzolo daca se va constata ca a gresit, dar au condamnat eforturile de a folosi incidentul pentru a ataca politic partidul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: