Un pastor din statul american Ohio, cercetat penal dupa ce a lasat oamenii strazii sa se adaposteasca in biserica, pe un ger cumplit

externe

pastor, Ohio, cercetat penal, biserica, oameni fara adapost, ger

Un pastor din Ohio se confrunta cu acuzatii penale pentru ca si-a deschis biserica pentru persoanele fara adapost. Primaria orasului Bryan, Ohio, l-a acuzat pe pastorul Chris Avell de mai multe incalcari ale legislatiei locale.

Potrivit plangerii depuse de primarie, Avell ar fi permis oamenilor fara adapost sa locuiasca in biserica sa din Bryan, pentru perioade indelungate de timp, sfidand reglementarile in vigoare. Biserica este incadrata in zona centrala, de afaceri, a orasului, astfel ca oamenii nu pot manca, spala haine sau dormi pe proprietate, se arata in plangerea citata de site-ul local Cincinnati.com.

Biserica este situata in apropierea mai multor agentii de servicii publice si primeste adesea persoane pe care azilul local destinat oamenilor fara adapost nu le poate ajuta.

Potrivit unui comunicat de presa al primariei, Avell a fost notificat cu privire la incalcarile codului de zonare inca de la sfarsitul anului trecut. Primaria a declarat ca va lua „masuri adecvate” daca incalcarile codului de incendiu nu sunt corectate pana la 23 ianuarie.

Jeremy Dys, unul dintre avocatii lui Avell si consilier principal la First Liberty Institute, a declarat ca el crede ca pastorului nu i s-a acordat suficient timp pentru a finaliza remedierile. Avell a pledat nevinovat la acuzatiile penale aduse.

El trebuie sa se intoarca la Tribunalul Municipal Bryan pentru o audiere inainte de proces pe 30 ianuarie. Pastorul a declarat ca biserica va ramane deschisa pentru cei care au nevoie de ea pe tot parcursul iernii.

„Oricine ar avea nevoie de un loc cald” este binevenit sa ramana in cladirea incalzita atat timp cat are nevoie, se arata in postare a bisericii. Multi utilizatori de Facebook si-au oferit sprijinul in comentariile la postare. O campanie GoFundMe lansata saptamana trecuta a strans peste 6.000 de dolari pentru biserica.

„Stiu doar ca nu ar trebui sa fie depuse acuzatii penale impotriva unui pastor pentru ca biserica sa este deschisa 24 de ore pe zi”, a spus Dys.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: