externe

Un politist francez acuzat de violente in timpul revoltelor, va ramane in arest pana la inceperea procesului. Reprezentantul sindicatului de politie Unite-SGP spune ca „politistul nu este un cetatean obisnuit”

Un politist francez acuzat ca a ranit grav un tanar de 22 de ani in timpul revoltelor din Marsilia de luna trecuta, va ramane in arest in asteptarea procesului, a decis joi un tribunal din Aix-en-Provence, potrivit Reuters.

Politistul l-ar fi batut pe  tanar cu ajutorul altor trei colegi.

Proteste violente au izbucnit in mai multe orase franceze, dupa ce un tanar de 17 ani de origine nord-africana a fost impuscat de politie la Paris, pe 26 iunie, dupa ce nu a respectat ordinul de a opri masina.

Moartea lui si tulburarile ulterioare au alimentat o dezbatere despre lipsa raspunderii pentru comportamentul necorespunzator al politiei.

Seful politiei nationale, Frederic Veaux, a declarat saptamana trecuta ca „locul unui ofiter de politie nu este in inchisoare, chiar daca a gresit sau a comis erori grave la locul de munca”. Remarcile sale au fost percepute pe scara larga ca o provocare la adresa independentei justitiei.

Hotararea de joi a vizat un ofiter acuzat ca a provocat rani grave unui barbat numit doar Hedi, impuscandu-l cu gloante de cauciuc in noaptea de 1 spre 2 iulie.

Hedi a spus ca in urma impuscaturii a ramas cu capul desfigurat si vedere ii este afectata dupa ce medicii l-au operat. El a spus ca a fost si batut de politie.

Ofiterul urmeaza sa fie tinut in arest pentru a-l impiedica sa comunice cu ceilalti trei colegi implicati in dosar, a precizat parchetul din Aix-en-Provence.

La inceputul anchetei, incarcerarea ofiterului a provocat un protest al colegilor. „Un politist nu este un cetatean obisnuit (…) dar daca ceva nu merge bine, suntem tratati ca niste cetateni de rand”, s-a plans Yann Bastiere, reprezentant al sindicatului de politie Unite-SGP.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Si Piedone are o „matusa Tamara”: primarul isi ascunde cele sapte vile de lux din Bragadiru pe numele unei batrane de 87 de ani, cu pensia de 2.000 de lei – VIDEO

O investigatie jurnalistica a scos la iveala o veritabila caracatita imobiliara aflata in spatele actualului…

8 minute ago

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

22 de minute ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

37 de minute ago

Majoritatea americanilor cred ca Donald Trump este vinovat in procesul platilor ascunse pentru actrita porno Stormy Daniels si ca trebuie sa mearga la inchisoare

Pentru prima data, un nou sondaj Yahoo News/YouGov arata ca o majoritate a americanilor (52%)…

53 de minute ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

O oră ago

Cel putin 16 persoane decedate in Peru, dupa ce un autobuz s-a prabusit intr-o prapastie din Anzi

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata marti in Peru, cand un autobuz s-a rostogolit…

O oră ago