Categories: externe

Presedintele unei tari MUSULMANE incurajeaza femeile sa poarte fuste MINI. Argumentele sale sunt imbatabile

Presedintele Kargazstanului, Almazbek Atamabayev, a spus ca femeile musulmane se radicalizeaza din cauza hainelor pe care le poarta, care trebuie sa respecte standardele islamice.

Acesta incearca sa convinga femeile din tara sa sa renunte la a mai purta hijab sau burka. „Femeile noastre poarta fuste mini din anii ’50 ai secolului trecut si, niciodata, nu s-au gandit sa ataseze la brau si o centura cu explozibili”, spune Atambayev pentru The Sun.

Comentariile presedintelui vin dupa cateva saptamani de controverse in societate provocate de o campanie a guvernului menita a descuraja femeile din Kargastan sa poarte haine islamice, din cauza temerii ca ar urma o „arabizare” a tarii.

Banere care au impanzit aproape toata tara arata femei in hainele traditionale kargaze si, in contrast cu acestea, reprezentante ale sexului feminin purtand burka, toate insotite de mesajul: „Saracii oameni, incotro se indreapta?”.

Multi oameni din aceasta tara preponderent musulmana sunt iritati de aceasta campanie guvernamentala si arata ca hainele islamice traditionale din Kargastan, numite elcek, nu sunt atat de conservatoare precum hijabul.

Atambayev arata ca, atunci cand au fost ridicate pancartele respective, multi „oameni destepti” au venit si au inceput sa arate catre fustele mini. „Femeile noastre au inceput sa poarte fuste mini in anii ’50 ai secolului trecut si, niciodata, nu s-au gandit sa poarte si o centura cu explozibili”. El spune ca important este sa nu existe femei care se detoneaza, nu femei care poarta fuste mini.

„Imbracamintea poate, de asemenea, sa schimbe mentalitatea anumitor oameni. Daca nu va place Kargazstan, puteti parasi tara si sa mergeti unde vreti. Va putem plati calatoria chiar si pana in Siria”, a spus Atamabayev.

In 2014, Atambayev spunea ca nu are nicio problema cu traditiile islamului ci cu „arabizarea comunitatii si pierderea traditiilor si culturii kargaze”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Share
Published by
Anghel Liviu

Recent Posts

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

4 ore ago

In Germania a inceput procesul Printului Reuss care ar fi pregatit o lovitura de stat violenta

Marti a inceput, in Germania, procesul lui Heinrich XIII Printul Reuss, in varsta de 72…

4 ore ago

Noua copii care lucrau in agricultura au murit in Egipt dupa ce microbuzul in care se aflau a cazut in Nil de pe feribot

Cel putin 10 lucratoare agricole, dintre care noua minore, au murit marti in Egipt, dupa…

4 ore ago

Spania isi rechema permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei a spus ca nu va „repeta aceeasi greseala”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

4 ore ago

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

4 ore ago