Categories: news

Un primar din Italia ofera 2.000 de euro oricui se muta in orasul sau. Localitatea este superba

Primarul orasului Bormida, cu 394 de locuitori, ofera de asemenea case spre inchiriere pentru 50 de euro pe luna in incercarea de a convinge cat mai multi oameni sa se mute in oraselul italian, potrivit The Guardian, citat de Digi24.

Primarul oraselului din Italia s-a oferit sa plateasca suma de 2.000 de euro oricui se muta in Bormida, indiferent daca isi cumpara casa sau se muta cu chirie.

Orasul se afla la 420 de metri deasupra nivelului marii, in nord-vestul regiunii Liguria si este casa pentru 394 de persoane,.

Primarul Daniele Galliano incearca sa aduca un suflu nou orasului intrucat in ultimii ani majoritatea tinerilor s-au mutat in orase mai mari.

Inchirierea unei case in acest oras porneste de la 50 de euro si ajunge pana la 120 de euro pe luna pentru un apartament mai spatios.

„Inca lucram la acest plan, dar oricine doreste sa vina sa locuiasca aici este binevenit”, a spus un angajat al primariei. „Suntem o comunitate mica. Suntem intr-o regiune montana, dar nu suntem nici departe de mare. Aerul este foarte curat aici”, a adaugat acesta.

Dupa ce primarul a publicat anuntul pe Facebook, multi oameni s-au grabit sa raspunda. O persoana a spus chiar ca ar renunta la bonusul de 2.000 de euro daca i se ofera, in schimb, un loc de munca stabil.

Dar cum este viata in Bormida? Managerul unuia dintre cele patru restaurante din oras raspunde: „Nu sunt multe de facut aici. Dar viata este simpla si naturala. Avem paduri, biserica si multa mancare buna. Viata aici ar fi fara stres.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

O oră ago

O masina cu 7 femei s-a rasturnat pe Podul Basarab din Bucuresti. Toate au ajuns la spital

O masina in care se aflau sapte femei s-a rasturnat, duminica, pe Podul Basarab din…

2 ore ago

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

3 ore ago