Un primar din judetul Bacau si-a scazut salariul cu 20% ca sa aiba fonduri pentru cofinantarea proiectelor cu bani europeni

news

Angajatii Primariei comunei Gura Vaii, judetul Bacau, in frunte cu primarul si viceprimarul vor avea salarii diminuate, dupa ce Consiliul Local a a aprobat o initiativa a primarului localitatii. Edilul comunei, Silviu Tinei, si-a diminuat indemnizatia cu 20%, la fel ca viceprimarul. „Vremurile grele cer masuri disperate”, a scris, pe Facebook, Silviu Tinei, scrie Ziarul de Bacau

„Constient fiind de investitiile pe care le avem de cofinantat din bugetul anului 2023 si de responsabilitatea derularii unui numar impresionant de obiective , impreuna cu domnul viceprimar, am decis sa renuntam in mod voluntar la 20% din drepturile salariale lunare cuvenite, respectiv anularea sporului pentru gestionarea de fonduri europene, proiecte aprobate prin PNRR”, a mai anuntat edilul.

Alaturi de primar si viceprimar, toti functionarii publici din cadrul Primariei vor avea salariile diminuate, intre 10 %- 20%.

Consiliul Local Gura Vaii a votat initiativa primarului comunei. In virtutea Codului Administrativ, si consilierilor locali ai comunei Gura Vaii li se vor reduce indemnizatiile pentru sedinte.

Totodata, in cursul anului 2023, in cadrul Primariei Gura Vaii nu se vor acorda sporuri de conditii vatamatoare, sporuri de calculator ori alte tipuri de sporuri prevazute de legi speciale dar nejustificate, considera primarul.

Edilul localitatii spune ca aceste masuri vor scadea „considerabil” fondul anual de salarii si vor permite inceperea si derularea unor investitii ca alimentarea cu apa a satelor Temelia, Paltinata, Motocesti , Dumbrava si Capata, extinderea retelei de apa potabila, infiintarea retelei de canalizare, modernizarea iluminatului public si a unor strazi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: